Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Türkiye Kuyumcular Birliği tarafından Trabzon’da düzenlenecek olan çalıştay kapsamında kuyumcuların yoğunlukta olduğu Kunduracılar Caddesi’nde, Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek halka açık altın defilesi yapacaklarını söyledi.


Kuyumcular Birliği Kanun Teklifi taslağına son şeklini vermek için Türkiye’deki oda-dernek ve sektörle alakalı kuyumcular Trabzon’da 30 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında bir araya gelecek. Trabzon’da 3 gün sürecek olan çalıştay’a ev sahipliği yapacak olan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler odası toplantı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyecek.


Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, 3 gün sürecek olan çalıştaya Türkiye’deki sektörle ilgili tüm oda-dernek başkanlarıyla birlikte kuyumcu esnafının da iştirak edeceğini belirterek, “Bu toplantıyı Trabzon’da yaparken, konuklarımıza özel sürprizlerimiz olacak. Tarihi Trabzon kentinde tarihi değeri olan Trabzon hasırını tanıtmak için altın defilesi yapacağız. Türkiye’de, belki de dünyada ilk defa halka açık olarak altın defilesi grçekleştirilecek. Bu defilede Trabzon hasır bileziğinin yanı sıra el sanatları ile yapılan işlemelerde halkımıza sunulacaktır. Trabzon hasırbileziğini, telkari ve kazaziyeyi ön plana çıkartacağımız defile düzenleyeceğiz. Yeni modellerimizi misafirlerimiz vatandaşlarımız bu defilede görmüş olacak” dedi.


Defileyi Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan ve kuyumcuların yoğunlukta bulunduğu Kunduracılar Caddesi’nde yapacaklarını belirten Yazıcı, “1 Ekim Cumartesi günü saat 15.00 ile 16.30 arasında halkın yoğun olduğu Kunduracılar Caddesi’nde bu defilemizi yapacağız. Tanınmış uluslararası vizyonu olan iki tane manken defile sunacak. Aynı zamanda cadde üzerinde hasır bilezik örücüleri, kazaziye örücüleri, telkâri örücüleri ve ustalarımızla beraber stantlar açacağız. Vatandaşlarımız örgü ve işlemeler yapılırken bunları canlı olarak görebilecekler" diye konuştu.