Pekşen, “Dünyadaki en önemli tabiat alanlarından birisi olan Sürmene Çamburnu önce yakıldı sonra da oraya tatil köyü inşa edildi. Orman bakanı her seferinde hem burada yanan alan hakkında hem de yapılan inşaatlar hakkında halka yalan söylemiştir. Ancak her şey açık bir şekilde ortadadır. AKP iktidarı Karadeniz bölgesini adeta yağmaya açmıştır. Ancak buna asla izin vermeyeceğiz. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız.” dedi.

Sürmene Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Pekşen, “Hukuki süreci başlattık. Çamburnu’da olduğu gibi Karadeniz’de yağmaya açılan diğer bütün doğal güzellikler içinde mücadelemiz devam edecektir. Karadeniz halkının hayatının bir parçası olan ormanlarının, yaylalarının, sularının katledilmesine karşı her alanda mücadelemiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Pekşen, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Çebi ve partililerle birlikte suç duyuru dilekçesini verdi.