CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen Yomra Muhtarlar Derneği’nin Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’nu savunmaya yönelik yaptığı açıklama üzerine bir basın açıklaması yaptı.

Adli mercilere intikal etmiş bir konuyla ilgili olarak herhangi bir açıklama yapmak muhtarların görevi değildir ve doğrudan adli sürece müdahale etmektir diyen Pekşen, “Bazı muhtarlarımız Yomra Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda yaptıkları bu açıklamayla Sağıroğlu’nun yaptığı yolsuzlukların üzerini örtmeye mi çalışmaktadır? Bazı muhtarlar üzerine vazife olmayan işlere karışarak, işlenen suçları gözden kaçırmaya mı çalışmaktadır?” diye sordu.

Pekşen, “Belediye Başkanı’nın yolsuzluklarının konu edildiği bir dava süreciyle ilgili olarak bazı muhtarların bu konuyla ilgili açıklama yapması doğru bir yaklaşım değildir.” dedi.

Pekşen, muhtarları yargının işine karışmak ve hakkında iddialar olan birisini savunmak yerine asli görevleri olan vatandaşın sorunlarına çözüm üretmek yönünde çaba sarf etmeye davet ederek şöyle devam etti: “Muhtarlar, Belediye Başkanına muhabbetlerini bildirecek başka yollar ve Belediyenin Ek Hizmet Binası dışında başka yerler bulmalıdır. Konu Belediye Başkanının ne kadar cevval olduğu değildir. Konu ‘yasanın suç saydığı eylemleri çıkar amaçlı bir örgütle işleyen ve bu eylemleri kamu gücünü kullanarak yapan, çıkar amaçlı suç örgütü liderliği’ iddiası ile ilgili suç duyurusudur.”

Editör: TE Bilişim