AKP’nin çaresiz kaldığını öne süren Haluk Pekşen, ‘CHP olarak Davutoğlu’ndan fazla bir şey talep etmiyoruz. 4 Bakanın Yüce Divan’a gönderilmesi, Cumhurbaşkanının Beştepe’den Çankaya’ya gitmesi ve başta Milli Eğitim olmak üzere Adalet ve İçişleri Bakanlığını istiyoruz. Sayın Davutoğlu, bu isteklerimizi tahminimiz o ki, kabul edecektir. Etmemesi halinde hükümet olamayacaktır ve yakın bir tarihte yapılacak olan AKP genel kurulunda parti başkanlığına da veda edecektir’ diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın farklı senaryoları gündeme getirebileceğini kaydeden Haluk Pekşen, ‘Hatırlarsınız ANAP’ta Yıldırım Akbulut Başbakan’dı. Akbulut başbakan olarak genel kurula gitti ve seçimi kazanmıştı. Başbakan olarak genel kurula gitmeseydi Hasan Celal Güzel genel başkan olurdu. AKP’nin bugünkü durumu da bu olaya çok benziyor. Sayın Davutoğlu, başbakan olarak partisinin genel kurulana giderse yeniden genel başkan olur. Gidemezse genel başkanlığa veda eder. O nedenle sayın Davutoğlu’nun, CHP ile koalisyon yapacağını söylüyoruz. Cumhurbaşkanı müdahil olur ve AKP, CHP ile koalisyon yapmazsa Davutoğlu da genel başkanlıktan gider’ iddiasında bulundu.

Haluk Pekşen, AKP’nin CHP ile koalisyon kurmaması halinde CHP- MHP koalisyonunun gündeme geleceğini, bu konuda da çalışmalar yapıldığını bildirdi. Pekşen, AKP’lilerin CHP ile MHP’nin bir araya gelmemesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Pekşen;  AKP- MHP ve AKP- HDP koalisyonunun uzak ihtimal olduğunu, böyle bir koalisyonun AKP’yi eriteceğini öne sürdü.

KuzeyEkspres