Değirmendere’ye bağlanan bir kol olan Hamsi Deresi’nde yaşanan sıkıntının vatandaşlar tarafından Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na iletilmesi üzerine bölgede incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu’nun talimatları doğrultusunda harekete geçen Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ), sorunun ortadan kaldırılması için çalışmalara başladı.

TİSKİ tarafından hazırlanan proje doğrultusunda gerçekleştirilen ihale neticesinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlandı.

Değirmendere Hamsi Deresi’nin üst kısmında bulunan binaların atık sularının dereye boşaltılması nedeniyle bölgede insan sağlığı için oluşan tehdidin ortadan kaldırılması için gerçekleştirilen proje kapsamında 740 metre 400’lük koruga boru döşenerek söz konusu atık suların Hamsi Deresi’ne boşaltılmasının önüne geçilecek. Proje kapsamında ayrıca inşa edilecek olan parsel bacalarla bölgenin kanalizasyon sorunları uzun vadede çözülmüş olacak.

VATANDAŞLAR İSTEDİ, BAŞKAN GÜMRÜKÇÜOĞLU TALİMAT VERDİ
Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ramazan ayında, Değirmendere Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte oruçlarını açarken bölge halkının bu sorunu kendisine ilettiğini kaydederken, “Hemşehrilerimiz Hamsi Deresi’nde çok ciddi şekilde koku olduğunu, bölgede ciddi sorunlar yaşadıklarını bizlere ilettiler. Hemen o akşam söz konusu alanda incelemelerde bulunduk ve sorunun çözülmesi için harekete geçtik. Hazırlanan proje kapsamında ihale gerçekleştirildi ve çalışmalara başlandı. 2015 yılı içinde çalışmaların tamamlanmasıyla Hamsi Deresi artık tertemiz akacak. Böylece bölgede insan sağlığı için oluşan tehdit tamamen ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.