Hamsinin 84 çeşit kadar yemeği bulunduğunu, yöre insanının bunlardan ancak 15 kadarından haberi olduğunu ifade eden Çehreli, Karadeniz mutfağının yeterince tanıtılamadığından yakındı.

Hedefinin Karadeniz mutfağını devlet büyüklerine tattırmak olduğunu ifade eden ünlü aşçı Kurtuluş Çehreli, “Karadeniz deyince akla ilk gelen şey hamsidir. Hamsili pilav kadınların yapması gereken bir yemektir. Eskiden hamsili pilavı bilemeyen kocaya gidemezdi. Hamsiden 83- 84 çeşit yemek yapıyoruz. Yöre insanımız bu kadar çeşidi bilmiyor. Karadeniz insanı hamsiden en fazla 10-15 çeşit yemek yapıyor. Ben çeşitli programlarda 20 yıldır hamsiyi anlatıyorum. Karadeniz mutfağını Cumhurbaşkanı, Başbakana hepsine tattıracağız. Karadeniz mutfağı bugüne kadar tanınmamış yapılmamış. Oturup ağlamak lazım. Tezgahlarda hamsili pilav görmedim. Yalandan yere insanların önüne bir şey koyup da kandırmasınlar. Amaç güzelini yapıp tattırmak” diye konuştu.
Öte yandan, ünlü aşçı Kurtuluş Çehreli, Ortahisar Halk Eğitim Merkezinde kursiyerlere yemek yapmayı öğretirken, hamsinin 84 çeşidini uygulamalı olarak gösteriyor.