Dün de kendisinden 12 bin liralık ekmek alındığını ve parasının ödenmediğini söyleyen fırıncı Mert Yavuz Yılmaz isyan etti. Yılmaz, “3 yıl önce hastaneyi yapan çalışanlar için 12 bin liralık ekmek verdik. Senet ve çek aldık. Çek yazıldı fakat geri ödeme olmadı. Başka bir müteahhit geldi. Zaten bu hastane inşaatı sürekli müteahhit değiştirdi. Birinden 5 bin diğerinden 8 bin alacağımız var.

Bu müteahhitler daha önceleri ekmeklerini dışarıdan alıyorlardı. Daha sonra alt katta yemekhane yaptılar ve ekmekleri bizden almak istediler. Bir esnaf arkadaşımızın dairesi var ve 1,5 yıl orada kaldılar. 7 bin liralık ücreti onlara da ödemediler. Ben bunları aradım ve avukata verdim. Geri dönüşüm olarak da bizim böyle bir borcumuz yok dediler. Çekler, senetler ve faturaların hepsi bizim elimizde duruyor.

Çek borcu olan kişiye ulaşamadık fakat elimizde faturası olan kişiye ulaştığımızda bizim böyle borcumuz yok dedi. Avukata verdik fakat faturanın altında imza olmadığı için bir şey yapamıyoruz dediler. Yeni gelen firma da biz ödemeleri yapacağız diye bize söz verdi.

1,5 yıl oldu herhangi bir cevap gelmedi. Buraya Toki’den Murat Bey diye biri geldi. Toki Başkanının ödemeleri esnafa yapacağız ve onları mağdur etmeyeceğiz dediğini bize iletti. Ama dediğim gibi 1,5 yıl oldu hala bir geri dönüş yok. Haziran ayında bu diş hastanesinin açılışı yapılacak. Eğer o zamana kadar bize geri dönüş olmazsa biz açılışta bir eylem yapmayı düşünüyoruz. Toki Başkanı sözünü tutmazsa biz Yenimahalle’de mağdur esnaf olarak hakkımızı arayıp gereğini yapacağız” diye konuştu.

Kaynak: Taka