ŞOK BİR AYRINTI 

Trabzon’da uyuşturucu ticaretine yönelik düzenlenen operasyonlarda şok bir ayrıntı ortaya çıktı. Uyuşturucu tacirlerinin yakalanmamak için her türlü yolu denediği bir kez daha gözler önüne serildi. Tacirler dikkat çekmemek ve yakalanmamak için Hint kenevirlerini, devletin yüksek kesimlerde bulunan hazine arazilerine ekerek elde ettiği öğrenildi.

ARSAYI KONTOL EDİN 

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptığı operasyonlarda hazine arazisine dikilen Hint kenevirini imha ederek, tacirlere ağır darbe vurdu. Uyuşturucu tacirlerine yönelik Jandarma ekipleri aynı zamanda gurbetçi vatandaşları da uyararak, memleketlerine geldiklerinde mutlaka arazilerini kontrol etmelerini istediler.

ORTAK OLMAYIN

Gurbetçilere bahçelerinde rastladıkları veya tanımadıkları bir bitki türü olduğunda mutlaka kendileriyle irtibata geçilmesini isteyen ekipler, “Bazı fırsatçılar sizlerin burada olmayışını değerlendirebilir. Şüpheli gördüğünüz bir bitki türü olduğunda ise bize haber verin. Umursamayarak siz de gençlerin zehirlenmesine ortak olmayın” uyarısında bulundular. 

Kaynak: Karadeniz

Editör: TE Bilişim