Buna göre açıklanan 2014 yılı Kurumlar Vergisi sıralamasında Hekimoğlu Döküm, 17 milyon 65 bin 118 TL. lik matrah karşılığında ödediği 2 milyon 800 bin 740 TL. ile, Çoruh Elektik Perakende, Çoruh Elektrik Dağıtım, Trabzon Liman İşletmeciliği ve AK İnşaat'ın ardından beşinciliği elde etti.

Hekimoğlu Döküm geçtiğimiz yıl açıklanan 2013 Kurumlar Vergisi sıralamasında da 8 milyon 71 bin 767 TL. matraha karşılık ödediği, 1 milyon 614 bin 353 TL. ile altıncı sıradaydı.

Böylelikle 1 yıl içinde Hekimoğlu Döküm Sanayii'nin ödediği vergide yaklaşık yüzde 50 artış sağlandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hekimoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, firma olarak her geçen gün büyüyen bir grafik çizdiklerini kaydederek, "Sürekli yenilenen teknolojimiz ve kurduğumuz ihracat ağıyla Trabzon'da sanayinin doğru adımlarla ne boyutta yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Bu sayede hem üretim kapasitemizi hem de üretim kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz. Dünya devleriyle çalışıyoruz. İnşallah bu yaptıklarımızın devamını getireceğiz ve daha güzel şeyler üreteceğiz. Bunun yanında ekonomiye kazandırdığımız dövizin yanı sıra, ödediğimiz vergilerle de ülkemizin büyümesine katkıda bulunmayı sağlıyoruz. Bu yöndeki kararlılığımız ve gayretimiz sürecektir" diye konuştu.