Trabzon Büyükleşir Belediyesi tarafından organize edilen ve AK Parti İl Kadın Kolları’nın da desteği ile Hocalı Katliamı’nda şehit olan soydaşlarımız ve terörle mücadele eden şehitlerimiz anısına hazırlanan Şehitlik Hatıra Ormanı’na fidan dikildi. 

Vakfıkebir ile Beşikdüzü arasındaki alanda eski ve yeni sahil yolu arasındaki yeşil alanda hazırlanan Şehitlik Hatıra Ormanı’na Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Bahar Ayvazoğlu ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Hocalı’da, Ermeniler tarafından katledilen 613 sivil soydaşımızı temsilen 613 fidan dikildi.

Fidan dikim töreninde konuşan Bahar Ayvazoğlu Hocalı katliamının yıldönümünde yapılan ağaç dikim ile şehitlerimizi hep birlikte bir kez daha andıklarını kaydederek, bu ormanla birlikte bu üzücü olayın hiçbir zaman unutulmamasına katkı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Gümrükçüoğlu ise burada yaptığı konuşmada İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından hazırlanan rapora göre 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı Kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan'a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayının Dağlık Karabağ'ın işgalinden sonra en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirildiğini söyledi.

Hain terörle mücadelede şehit olan Trabzonlu güvenlik görevlilerimizin tek tek isimlerini okuyan Başkan Gümrükçüoğlu, Şehitlik Hatıra Ormanı’nda Hocalı’da şehit olan soydaşlar ile Trabzonlu şehitlerimizin isimlerinin birlikte yaşatılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından katılımcılar oya, süs kirazı, süs elması ve erguvandan oluşan fidanları dikerken, şehitlerin anısına Fatiha okudu. Tören hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından son buldu.