7 yıl önce devren sattığı bir iş yerine ait internet hattından FETÖ’nün haberleşme ağı Bylock indirilmesi gerekçe gösterilerek hakkında işlem başlatılan Kıran hakkında verilen takipsizlik kararı dün bildirildi.

Kıran’a bildirilen kararda “Hüseyin Kıran’ın iş yerinin işletmeciliğini 05.05.2010 tarihinde devrettiği ve yine iş yerinde kullanılan adsl aboneliğini bylock ilk tespit tarihi olan 09.11.2014 tarihinde devretmiş olduğu, örgütle irtibatını gösterir herhangi bir delil elde edilmemiş olması nedeniyle üzerine atılı suçu işlediğine dair bir delil edilememesi sebebiyle Hüseyin Kıran hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.” ifadelerine yer verildi. Söz konusu kararda ayrıca bylocku indirenin bulunması için soruşturmanın devam edeceği belirtildi.

İSİM VERMEDEN SİTEMLİ KONUŞTU

Kıran, kararın ardından yaptığı sitemli açıklamada böyle bir kahpe örgütle adının anılmasından büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Kıran “Beni tanıyanların çok iyi bildiği üzere tam tersi bu örgütle hayatımın birçok safhasında mücadele etmiştim. Yapılan hatadan kısa bir sürede dönülmüş olsa da bende derin izler bırakmıştır. Bu süreç içerisinde benden emin olmasına rağmen, sebebini bilmediğim nedenle o süreçte beni arayıp sormayanlar, şimdi bu konuyu konuşur olmuşlar.” dedi.

KİMSENİN ETEĞİNDE OLMADIM

“Böyle haince ve aşağılık bir yöntemle beni karalamaya çalışanları Allah'a havale ediyorum.” diyen Kıran şöyle devam etti: “Hayatımın her safhası helal ve alın teri ile doludur. Siyaset hayatımda da hiç kimsenin adamı olmadım, olmam da. Sadece Allah’ın kulu, milletin hizmetkârı olurum. Sevenimi ve sevmeyenimi anlayacak yaştayım. Bu yaşıma kadar kimsenin eteğinde olmadım, ticarî hayatımda tek kuruş haram, gayri meşru bir gelir veya bir devlet ihalesi yoktur. Allah’ıma şükürler olsun.”(Günebakış)