Trabzon’da 24 Nisan 2016 tarihinden Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Trabzonspor-Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın 89.dakikasında sahaya atlayarak çizgi hakemi Volkan Bayarslan’a saldıran ve karşılaşmanın tatil edilmesine yol açan O.M., hakkında iki ayrı suçtan dava açıldı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kemal Öztemel, şüphelinin yaralama ve girmemesi gereken yerlere yetkisiz olarak girerek müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozmak suçundan yargılanmasına karar verildi.

SAVCI İDDİANAME HAZIRLADI
Spor Toto Süper Lig’in 30. Haftasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe müsabakasının 89. Dakikasında sahaya atlayarak hakem Volkan Bayrslan’a saldıran ve karşılamanın tatil edilmesine yol açan O.M., hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kenan Öztemel, hazırladığı iddianamede suça sürüklenen çocuk olan şüpheli O.M.’nin deniz tarafından sahaya atlayan ve maçın çizgi hakemi Volkan Bayarslan’ı yumruk ve tekme atmak suretiyle yere düşürdüğünü ve müsabakanın tatil edildiği belirtti. Savcı Öztemel, yaralamanın basit tıbbi müdahaleyle giderileceğini belirtti.

CEZASINDA İNDİRİM OLACAK  
Cumhuriyet Savcısı Yusuf Kenan Öztemel, şüpheli O.M.’nin TCK 6172 maddesine göre yaralama suçundan TCK 86/2 maddesine göre 2 yıldan 5 yılla kadar, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin önlenmesine dair Kanunu’nun 16/2 maddesine göre girmemesi gereken yerlere yetkisiz olarak girerek müsabakanın seyrini ve güvenliğini bozmak suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Savcı Öztemel TCK 31. Maddesine göre yaşı 18 den küçük olan sanığın TCK 31/3 maddesine göre 15 yaşını doldurduğu, 18 yaşından küçük olduğu için cezanın yarı oranda indirilmesine hükmetti. Savcı Öztemel O.M. ile birlikte sahaya giren N.M’nin çocuk mahkemesinde yargılanmasına karar verdi. 



 
Editör: TE Bilişim