Avrasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına Hüseyin Yavuz seçildi.

Avrasya Ünversitesi Pelitli yerleşkesinde gerçekleştirilen seçimlerde, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrenci Başkanı, Uluslar Arası İlişkiler 1’inci sınıf öğrencisi Hüseyin Yavuz, 8 fakültenin tamamının oyunu alarak başkan seçildi. 2014-2016 yılları arasında Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Yavuz, iki farklı üniversitenin öğrenci konseyi başkanlığını yapmasıyla bu alanda da bir ilke imza atmış oldu.

TABANDAN TAVANA KENETLENECEĞİZ

Başkanlığa seçilmesinin ardından Yavuz bir açıklama yaptı. Yavuz açıklamasında, bilgi ve birikimimle siz değerli öğrenci kardeşlerime hizmet etmeye devam etmek, birlikte üniversitelerin ve üniversite öğrencilerinin önemini ve gücünü tüm kamuoyuna göstermek adına’ çalışmalar yürüteceğini söyledi. Yavuz, “Üniversite öğrencilerinin birlikte hareket ettiğinde ülkemizin ve milletimizin tabandan-tavana nasıl birbirine kenetlenebildiğini ve ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışan oyunları nasıl bertaraf ettiğini tüm iç ve dış mihrakların yüzüne vurarak göstereceklerini söyleyerek şöyle devam etti: “Trabzon’dan ‘Haydi Bismillah’ diyerek çıkacağımız yolda tüm Türkiye’de kucaklayıcı, birleştirici olacağız. Tabir yerindeyse, safları sık tutarak araya şeytan kılığına bürünmüş düşmanlara karşı omuz omuza veren büyük bir hareketin ilk adımını birlikte atıyoruz.”

MAZLUMA YUNUS ZALİME YAVUZ GİBİ OLACAĞIZ

Türkiye’deki tüm öğrenci konseylerinin devletimizin ve milletimizin çıkarları doğrultusunda ortak hareket etmesini sağlayacak, provokatif düşünceler güden değil, yapıcı ve çözüm üreten fikirler ortaya koyacağız. Sorunlar veya eksiklikler üzerinden yıpratmaya çalışanlardan değil, sorunları veya eksiklikleri tespit edip çözüm önerilerini sunan ve çözüme kavuşturanlardan olacağız. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmayan ama tek bayrak üzerinde tek çatı olan, bilgi ve bilimi denizaşırı ülkelerde yaşayanların çıkarları için değil, 780 bin kilometre karede yaşayan vatanına ve milletine bağlı halkın çıkarları için üreten ve kullananlardan, zalimin değil, mazlumun sesi olanlardan olacağız. Mazluma yunus, Zalime Yavuz gibi durmak içinHaydi Bismillah!”

AVÜ Öğrenci Konseyi’nde görev dağılımı ilerleyen günlerde yapılacak. Hüseyin Yavuz’un yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı.

Başkan – Hüseyin YAVUZ

AVÜ MYO–Semanur BEKAR

Uygulamalı Bilimler MYO – Muhammet Bakır ARICI

Fen – Edebiyat Fakültesi – Efnan SARAÇ

Mühendislik Mimarlık Fakültesi – Hasan Basri ÇİLENK

Sağlık Bilimleri Fakültesi – Murat SAĞIR

Sağlık Hizmetleri MYO – Enes YEŞİLYURT

Sağlık Bilimleri Enstitüsü – Arif AKSOY