AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MOBİAD Başkanı ve aynı zamanda İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Alper Bektaş’la mobilya sektörü ve iş dünyasıyla alakalı konularda fikir alışverişinde bulundu. 

İşverenlere ve müteşebbislere hükümetin desteğinin her geçen gün arttığını belirten Başkan Revi, AK Partinin işçinin yanında olduğu gibi işvereninde yanında olduğunu özellikle ifade etti. Yüzde 80’i hibe olan 300 milyonluk KOSGEB desteğiyle alakalı Başkan Revi’ye brifing veren Bektaş önemli açıklamalar da bulundu.

DESTEKLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Girişimcilik, ticaret ve sanayi alanlarında özellikle hükümetin sağladığı desteklerin her geçen gün arttığını belirten Bektaş, “AK Parti hükümetiyle esnafından holdinglerine kadar her kademe için özel destek ve teşvikler sağlanıyor. Şehrimizin de bu yatırımlardan en iyi şekilde faydalanmasını istiyoruz.  Özellikle son dönemde Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun azami gayretleri ve milletvekillerimiz, bürokratlarımız, yerel yöneticilerimizin çalışmaları ile gerek yatırım, gerek ticaret, gerek teknoloji, gerek sağlık, gerek bilim, gerekse de diğer yatırımlarla ilgili önemli bir ivme kazanılmış, ilgili tüm birimler teyakkuza geçirilmiştir.” dedi.

İMALAT SANAYİSİNDE ÇALIŞAN FİRMALAR BAŞVURACAK

Bektaş, KOSGEB’in İmalat Sanayi için yeni hazırlamış olduğu ‘KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı’ kapsamında İlk Proje Teklif Çağrısına çıktığını kaydetti.

Proje teklif çağrısına, imalat Sanayi’nin Yüksek-Orta Yüksek ve Düşük-Orta Düşük Teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren işletmelerin başvurabileceğini kaydeden Bektaş, “AK Parti her zaman iş verinin yanında ve destek oldu. Bu destekler her dönem farklı sektörlere verilerek, o sektörler rahatlatma yoluna gidiliyor. Ülke genelinde olduğu gibi Trabzon’da da imalat sanayisinde çalışan firmalarımız projeleri ile birlikte bu desteklere başvurabilecekler” şeklinde konuştu.

1 NİSAN 4 MAYIS ARASINDA BAŞVURULAR

Bektaş açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Program kapsamında proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında destekleme alıp almamasına karar verilecek. Destekleme başvuru tarihi 1 Nisan – 4 Mayıs 2016 tarihleridir. KOBİ’ler yerli makine – teçhizat alması durumunda ise yüzde 15 oranında ekstra destek alacak. Personel giderleri, Makine Teçhizat-donanım alımı, Yazılım Alımları ve Hizmet alımları desteklenecek.

TRABZON’DA YÜZDE 80 OLARAK UYGULANACAK

Bektaş, Hizmet alımlarında ise “Tanıtım materyalleri ve reklam giderleri talep edilmesi için Marka Tescil Belgesine sahip olunması gerekmektedir”” ifadelerini kullandı. Personel giderlerinin net ücret üzerinden destekleneceğini belirten Bektaş, “Proje kapsamında desteklenecek proje süresi asgari 6 ay azami ise 12 aydır. Proje kapsamında desteğin üst limiti geri ödemiz 300 bin ve geri ödemeli 700 bin TL olmak üzere azami 1 milyon TL’dir. Proje destek oranı Trabzon’da yüzde 80 olarak uygulanacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim