Trabzon Büyükşehir Belediyesinin vergi ve SSK borçlarının rakamları ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesinin bugün ki toplantısında Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporunun görüşülmesi sırasında Mali İşler Daire Başkanı Süleyman Aydın, Büyükşehir Belediyesinin SSK ve Vergi borçlarının toplam rakamını açıkladı.

Aydın, "2014 ylından çok daha fazla yatırımı 2015 yılında gerçekleştirdik. Taşıt alımları, iş makinesi, otobüs alımları bunların içinde. Biz büyükşehir belediyesi olana kadar dönemimiz dışında bir çok ilçe ve beldeden hem büyükşehir olduktan sonra borçları devraldık. Vergi, SSK, Emekli Sandığı borçları da bu borçların içinde. Bu kanunda devralınan borçlarının yapılandırılması ön görüldü. Ve bütün borçları yapılandırdık. Her hangi bir vadesi geçen borcumuz yok. Bu borçların hepsinin ödemesi yapılıyor. SSK'ya toplam borcumuz 30 milyon, vergi borcumuz ise 38 milyon civarında" dedi.

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, "Bizim büyükşehir belediyesi olarak toplam borcumuzu 210 milyondu. TİSKİ olarak devraldığımız bütün borçlarla birlikte 230 milyondu. Bizim 440-450 milyon civarında TİSKİ ve Büyükşehir olarak borcumuz var" dedi.

Editör: TE Bilişim