Başkan Olgun’un açıklaması şu şekilde:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam çağrısı ülkemiz için önemlidir. Terör meselesinde büyük bir yol alan Türkiye, ekonomide daha güçlenmelidir. Ekonomideki güçlenmenin etkenlerinden biride istihdam arttırılarak sağlanır. Çünkü istihdam, sosyal ve ekonomik olarak iki boyutuyla da önemli bir konudur. İşsiz vatandaşın çalışmasının, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocuklarının eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli etkenleri barındırır.  İstihdam artışı ekonomik olarak çarkları daha fazla döndürür, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması anlamına gelir.

İŞ ADAMLARI TEŞVİK EDİLMELİ

Fakat yeni istihdamlar yeni yatırımlarla sağlanabilecektir. Ülkemizin kalkınması için bu süreçte işadamlarına iyi imkanlar sunulursa ve yeni yatırımlara teşvikler olursa istihdam da direk olarak artacaktır. Bunun için de bir çalışma gerekmektedir.

BİREYSEL DEĞİL BİR BÜTÜN OLARAK ÇABA GEREKİR

TSGİAD üyeleri ülkelerinin refahı için üzerine düşeni bugüne kadar yaptığı gibi bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Birçok farklı alanlarda faaliyet gösteren iş adamı üyelerimiz var. Hepimiz bu ülkede çalışıyor ve kazanıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliğinde herkes elini taşın altına koymalıdır. Çünkü işsizliğin düşmesi yönünde sadece bir kişinin değil, herkesin çaba sarf etmesi lazım.