D.B.'nin firar etmesinin ardından emniyet güçleri nefesleri kesen bir takip başlattılar.


Taka Gazetesi'nde yer alan habere göre Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki personelle irtibat kuran ekipler, şahsın telefon sinyalinden önce Sürmene'ye gittiğini belirlediler, daha sonra ise Araklı'da olduğunu saptadılar. Baz istasyonlarının telefon sinyallerini geniş bir alanı çembere alarak göstermesinden dolayı nokta yerini belirleyemeyen polisler, şahsın kaçtığı andan itibaren tüm kamera kayıtlarını mercek altına aldılar. 


Yapılan titiz çalışma sonucunda şahsın en son Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde otogarda olduğu tespit edildi. Arsin Emniyeti ve Gümüşhane Jandarma ekipleri yaptıkları operasyonla Kayseri iline gitmek üzere otogarda bekleyen D.B.'yi kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.


Gözaltına alınan D.B. ifadesi alınmak üzere önce Arsin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Oradan ise tutuklanarak Bahçecik Cezaevi'ne gönderildi. Öte yandan D.B.'nin Kars'tan Trabzon'a gelme sebebinin, ağabeyi K.B.'nin Trabzon'da çalıştığı ve inşaatta geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırıldığını haber alması olduğu öğrenildi. Yoğun bakımda yatan ağabeyi K.B. ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Editör: TE Bilişim