Trabzon'da bu yıl ilk kez "Kadın Festivali" düzenleniyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen kadın festivalinde alışılmışın dışında kadının gücünü ortaya koyacak çalışmalara yer verilecek. Trabzon'un aktif ve çalışan kadınlarının biraraya gelerek organize ettiği 1. Trabzon Kadın Festivalinde film gösterimleri, fotoğraf sergileri, şiir ve kitap söyleşileri, paneller ve daha bir çok etkinlik olacak.

MAĞDUR KADIN DEĞİL GÜÇLÜ KADIN ODAĞIMIZ

"Kadın Gibi Yaşa" sloganı ile festival hazırlığını gerçekleştiren öncü kadınlar adına açıklama yapan Bahar Bostan, "Bizim festivalimizin farkı öncelikle dayanışmayı ele alan bir festival olması. İlkeleri olan kadınlar var burada. Kadın gibi yaşamayı yücelten kadınlar var burada. Ötekileştirilenlerden yana olan kadınlar var. Festivalin amacı sanatta, medyada, üretimde aktif olan kadınların görünürlüğünü arttırmak istiyoruz. Sanat atölyeleri, beden atölyeleri, müzik, edebiyat, spor olacak. Kadının mağduriyetini odağımıza almayacağız, kadının gücünü odağımıza alıyoruz. Bizim için önemli olan üreten kadın olacak" dedi.

TRABZON'UN CAZILARI GELİYOR...

Festival organizatörlerinden Nilüfer Akgün ise " Festivalde üreten kadın, sanatçı kadın, çalışan kadın yani bütün kadın öğelerinin bulunduğu festival olacak bu" dedi. 20 kişilik bir kadın gurubu ile festival hazırlıklarını sürdürdüklerini ifade eden Akgün, "Biz kendimize Trabzon'un cazıları diyoruz. Feministlere cadı deniyor. Biz ise cazılığı kabul ediyoruz. Erkek egemenliğine karşı olan kadınlara hep cadı denmiş. Yerel ağızda ise cazı deniyor. Biz de kendimize cazı diyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim