Trabzon Ortahisar’da önceki gün plajda denize giren 34 yaşındaki Onur Gülertürk, rüzgâr nedeniyle artan dalgaların arasında iki kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini gördü. Yükselen dalgalara aldırmadan olay yerine doğru yüzen Onur Gülertürk, görgü tanıklarının anlattığına göre yardım isteyen iki kişiyi sırayla tutarak kumsala doğru fırlattı, çevreden yetişenler bu şahısları kurtardı. Ancak bu sırada Onur Gületürk, dalgalara karışarak gözden kayboldu. Olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar, aramanın ardından Gülertürk'ün cesedine ulaştı. Boğulma tehlikesi geçiren diğer şahısların durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

ARDINDA KIZI KALDI… 

Öte yandan acı olay sonrası Onur Gülertürk’ün kızının acı hikayesi de ortaya çıktı. Küçük kızın 6 yıl önceki doğumunun bir gün sonrasında annesini kaybettiği öğrenildi. Bu ölümün ardından yeniden evlenme önerilerini reddeden ve hayatını kendisine adayan babasını da kaybeden küçük kız artık hayatına anne-babasız olarak devam edecek.   

KURTARDIĞI ŞAHISLAR TEDAVİDE

Trabzon İl Afet ve Acil Durum ekipleri tarafından sudan çıkarılarak Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Gülertürk, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bu arada Gülertürk'ün kurtardığı gençlerden Hüseyin Sürgeç Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.