Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun başkanlığında Trabzon’da 2 kez turizm toplantısı yapılmıştı.  Bu pazar günü ise Karadeniz Bölgesini kapsayacak olan turizm toplantısına  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve Maliye Bakanı Naci da Ağbal katılacak.

Daha önceki turizm toplantılarından çok farklı olarak çok geniş kapsamlı olan bu toplantıya Bakanların yanı sıra 9 ilin valisi Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt valileri de katılacak. Üniversite rektörleri,  İl Kültür Turizm Müdürleri, Belediye Başkanları, Kaymakamlar, 5 ilin büyük turizm yatırımcıları, TÜRSAB Başkanı, DOKA, DOKAP, Çaykur Genel Müdürü, İl Genel Meclisi Başkanları katılacak.

Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılacak turizm toplantısında yerel ve genel konular ele alınarak, Karadeniz Bölgesi Turizm mastır planı çıkartılmış olacak.

KARADENİZ TURİZMİNDE BÜYÜK FIRSATLAR VAR

Bakan Soylu: “Birlikte hareket etmek adına turizm avantajını iyi yönetmemiz gerekir. Geçtiğimiz sezon Trabzon turizm açısından verimli bir sezon geçirmiştir. Bunun neticesinde adımlar atmamız gerekir. Bölgesel sorumluluğumuz hem de geleneğimiz gereği hem de şehrin kalkınması adına turizm açısından yönetebileceğimiz biz zaman dilimi söz konusudur. Bu fırsatı kaçırmamalı, yetkili konjonktürler bu fırsatı değerlendirmelidir. Trabzon çok önemli bir turizm fırsatı ile karşı karşıyadır.

Bölgemiz sadece Körfez turizmi ile değil başka alternatiflere de yönelmeli ve standardımızı yükseltmeliyiz. Dün olmayanlar bugün var, bugün olmayanlar yarın olacak. Bir taraftan belediyelerimiz, bir taraftan turizm zabıtalarımızla biz elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Şoföründen, esnafına kadar herkes sorumluk almalıdır. Bir çocuk gibi bunu büyütmeliyiz. Önümüzde ki sezona neler yapmamız gerektiğini bir şekilde ortaya koymamız gerekmektedir. Yükselen trend olabiliriz. En iyi pazarlama dilden dile oluyorsa bunu en gürbüz şekilde büyütmemiz gerekmektedir. Tedbir alma zorunluluğumuz vardır. Ordu ve Rize’ye yapılan ve yapılacak olan havalimanları, Salmankaş Tüneli, kongre merkezleri bizim destinasyonumuzu arttırır. Alt yapıyı ne kadar güçlendirirsek o kadar çok gelişme gösteririz. Marka değerlerimize sahip çıkmalıyız. Sümela, Uzungöl, Atatürk Köşkü gibi sayamayacak olduğum bin bir güzellik içindeyiz. Tam burada devreye girmemiz gerekmektedir. Bu hepimizin sorumluluğudur”