CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Üzülerek ifade edeyim, hem şehitlerimizin yakınları için hem de gazilerimiz için siyaset kurumu olarak üzerimize düşeni yapmadık. Ama önümüzdeki günlerde bu konuda göreceksiniz cumhuriyet halk partisi yine kendisine yakışan çözüm önerilerini TBMM’ye sunacaktır” dedi.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin teşkilat mensuplarıyla Trabzon’da düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, “Onlar bizim onurumuzdur. Onlara saygı göstermek zorundayız. Biz her ne kadar şehitlerimi için güzel laflar etsek de, ama üzülerek ifade edeyim, hem şehitlerimizin yakınları için hem de gazilerimiz için siyaset kurumu olarak üzerimize düşeni yapmadık. Ama önümüzdeki günlerde bu konuda göreceksiniz Cumhuriyet Halk Partisi yine kendisine yakışan çözüm önerilerini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunacaktır. Biz onları ayrıcalıklı bir kesim olarak kabul etmek zorundayız. Biz onların tamamını kucaklamak zorundayız ve daha güzelini yapmak zorundayız” diye konuştu.

“DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRMAK İSTİYORSAN ADAM GİBİ KALDIRALIM”

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklarla ilgili, “Biz dedik ki ‘arkadaş dokunulmazlıkları kaldırmak istiyorsan gel adam gibi kaldıralım. Anayasa’nın 83’üncü maddesini değiştirelim.’ Ne dokunulmazlığı? Kürsü dokunulmazlığı mı? Evet, milletvekili ister mecliste ister Trabzon’da ister Hakkari’de ister Tekirdağ’da konuşsun ama dokunulmazlığı olsun. Eyvallah, hiç itirazımız yok. Ama hırsızın Meclis’te ne işi var? Vatandaş ona oy veriyor bana hizmet et diye, vekil kimin vekili? Milletin vekili. Kendi cebinin vekili değil ki. Gel kardeşim dokunulmazlıkları kaldıralım, bakanların da dokunulmazlıklarını kaldıralım. Efendim bakanlar olunca onlar olmazmış. Niye bakanlar olmaz söyleyeyim mi. Yolsuzluğu yapan asıl aktör bakandır arkadaşlar. Ödeneklerin ve ihalenin yapılmasına milletvekili değil bakan karar verir. Yolsuzluk yapılırsa zaten bakan yapar. Bakanın izin vermediği yerde yolsuzluk olmaz. Yolsuzluk yapanları koruyanlar yolsuzluk yapanların ortaklarıdır” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR”

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyetinde ciddi bir yönetim boşluğu olduğunu savunarak, “Neden korkuyorlar? Çünkü bazı bakanlar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmışlardır ondan korkuyorlar. Açık ve net söyledim. Elli seferde TBMM kürsüsünde söyledim. Adalet ve Kalkınma Partisi terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir partidir. Gayet açık gayet net söyledim. Her konuda beni mahkemeye verirler. Bir şey söylerim hemen beni mahkemeye verirler. Bende çıkar kürsüye derim ki vermeseniz namertsiniz. Hiç korkmam hiç çekinmem. İşin garip tarafı nedir biliyor musunuz? Ben bu bakanlar terör örgütlerine yardım ve yataklık yapmıştır diyorum, adamların ağzında bir bant, hiç sesleri çıkmıyor, hiç beni mahkemeye vermiyorlar. Çok ağır bir suçlama, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık, bakanlık koltuğunda oturacaksın. Başbakanlık koltuğuna da oturacaksın ben sana diyeceğim ki; sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yapıyorsun. Beni mahkemeye vermekten korkacaksın. Niçin? Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptıklarını onlarda biliyorlar. Çünkü mahkemeye verdiklerinde bütün delilleri bürokrasi yoluyla önlerine getireceğim. Korkuyor o nedenle bakanların dokunulmazlıklarını istemiyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkacak Ahmet Davutoğlu’nun dokunulmazlığı kalkmayacak. O dokunulmaz. Ne biçim dokunulmazlığı kaldırmak hani sen hodri meydan diyordun. Bunu diyorsan ‘Önce ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, ey Kılıçdaroğlu gel destek ver’ diyeceksin. Ama verebilir mi, veremez, abisi izin vermez. O nedenle söylüyorum Türkiye Cumhuriyetinde ciddi bir yönetim boşluğu var. Kimin yönettiği belli değil Türkiye’yi” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kendisine isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması hediye edildi.

Editör: TE Bilişim