Projenin çok önemli bir turizm aksında yer alması ve esnafın işlerinin aksamaması için zamanla yarıştıklarına dikkat çeken Başkan Genç "Belediyemiz tarafından 4734 sayılı KİT'in 3/1 maddesine göre Kültür Bakanlığı ihale yönetmeliği ihale edilen tarihi Kemeraltı (Sulki Sultani) 1. kısım düzenleme inşaatı işinde mevcut projesi üzerinde inşaat aşamasında karşılaşılan yeni buluntulara göre projenin revize edilmesi zorunluluğu doğmuştur. Bölgedeki ticaret veya sirkülasyonun etkileşimine göre restorasyon ve projede yapılacak revizyon için geçecek zamanda alandaki şantiyenin kaldırılması zorunluluğu doğmuştur. Projenin istenilen düzeyde tamamlanması ve ekonomiye kazandırılabilmesi ve daha kaliteli bir sokak sağlıklaştırılması yapılabilmesi için sözleşmenin 29. maddesine göre işin tasfiye edilmesi seçeneklerini değerlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yüklenici firmanın taahhütlerini yerine getirmekte çok yavaş davrandığını ve bundan dolayı fesih sürecinin başlatıldığını belirten Başkan Genç, şunları söyledi:

"Şunu özellikle ifade edeyim ki, biz burada vatandaşlarımıza bir söz verdik. Bu sözümüzün de en hızlı şekilde yerine getirilmesi şartıyla müteahhit firmaya iş teslimi yaptık. Ancak yüklenici firmanın ihale şartnamesine uymaması, üstlendiği yükümlülükleri yerine getirmemesi ve belirlenen tarihe kadar işlerini bitirememesi üzerine yapmış olduğumuz ihale sözleşmesinin fesih sürecini başlattık. Bizim Kemeraltı'nda yürüttüğümüz proje müteahhit firmanın keyfiyetine bırakılacak kadar önemsiz bir proje değil. Biz projemizin ne zaman bitirileceğine dair ihale şartnamesinde net bir tarih belirledik. Ancak gelinen aşamada çok büyük önem vererek hazırladığımız proje bize teslim edilme aşamasından çok uzak olduğu için sözleşmenin fesih sürecini başlatmak zorunda kaldık."