“Yasa teklifinin AKP tarafından kamuoyu gündemine getirilişinden itibaren yaşanan tartışmalar ve işletilen süreç herkes için son derece öğretici oldu” dedi.

Akla ve bilime aykırı, eğitimi kamusal olmaktan çıkartıp paralı hale getiren, çocuk emeği sömürüsüne ve çocuk işçiliğine ardına kadar kapıları açan, çocuk yaşta gelinler gerçeğini göz ardı eden, kamu kaynaklarının denetimsiz ve hesapsızca iktidar yandaşlarına peşkeş çekilmesine olanak sağlayan düzenleme yasalaştı. Herkes tarafından bilinmelidir ki yasal düzenlemeler yaparak bilimsel gerçeklikler ters yüz edilemez, haklar yok sayılamaz.

HAKLAR YASALARDAN ÖNCE GELİR

AKP iktidarına bir kez daha sesleniyoruz “Haklar yasalardan önce gelir.” Grevli toplu sözleşmeli sendikal haklarımız yasal düzenleme ile yok sayılamaz. Emek ve halk düşmanı politikalardan vazgeçiniz. Kamu emekçilerinin taleplerine kulak veriniz. Biliniz ki; kamu emekçilerinin sendikal haklar mücadelesi sizden önce var olduğu gibi sizlerden sonrada var olmaya devam edecektir. Halkı ve emekçileri karşınıza aldığınız sürece sizler de daha önceki emek düşmanı iktidarlar gibi tarihin çöplüğündeki yerinizi almaya mahkûmsunuz. Emek ve halk düşmanlığının hiçbir siyasi iktidara faydası olmamıştır. Size de faydası yoktur.

Editör: TE Bilişim