MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, seçim çalışmalarını Ortahisar'da sürdürdü. Beraberinde MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, İl Yöneticileri, Ortahisar MHP İlçe Başkanı Burhan Bekar ve Ortahisar İlçe Yöneticileri ile Gölçayır, Düzyurt, Kutlugün, İncesu, Tos ve Çağlayan'ı ziyaret eden Koray Aydın, ziyaretlerinde Trabzon ve ülke gündemini değerlendirdi, MHP'nin projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
            MHP Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, seçim beyannamesinde vaat ettikleri gibi sosyal yardımları sosyal hak haline getirip yasal güvenceye kavuşturacaklarını, asgari ücreti net 1400 lira yapacaklarını ayrıca, evi olmayanlara 250 lira kira yardımı ile Büyükşehirler için geçerli olmak üzere de 100 lira ulaşım yardımı yapacaklarını anlattı.
            MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli de konuşmasında, Trabzon Mitinginden dolayı Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin teşekkür ve takdirlerini iletti, Trabzon mitingi için kendisi de MHP Trabzon adına Trabzon halkına katılım ve katkılarından dolayı ayrıca teşekkürlerini, şükranlarını sunduğunu ifade etti.
            MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin tarihi Trabzon mitinginde açıkladığı Demir İpekyolu Projesi'nin sadece Trabzon için değil, Karadeniz ve Türkiye için son derece önemli bir proje olduğunu ifade ederek " Trabzon'u uçuracak, Trabzon'u şaha kaldıracak ve Trabzon'u dünya kenti yapacak proje Demir İpekyolu Projesi'dir. Bu proje  sırf bir lojistik veya ticaret projesi olarak planlanmamıştır. “Politik, stratejik, taktik ve teknik” bütünlüğü olan bir ufuk   projesidir "dedi.
 
DEMİR İPEKYOLU PROJESİ, TRABZON'UN VE TÜRKİYE'NİN UFKUNU AÇACAKTIR
            Koray Aydın, Demir İpekyolu Projesi'nin temel hedeflerinden birinin iki kapalı kara havzası olan Karadeniz ve Hazar/ Orta Asya’nın birbirine demiryolu ile eklemlenerek birbirini dünyaya açılması olduğunu belirterek şöyle konuştu; "Demir İpekyolu projesi; liman, karayolu, demiryolu sistemlerini akılcı bir biçimde bütünleştiren ve yeni bir bakış açısı getiren bir projedir. Bilgi, para, insan, eşya ne kadar hızlı hareket ederse yaratacağı kazanç ve katma değer o oranda yüksek olur. Projeyle birlikte 100 milyonluk nüfus kitlesi Hazar havzasından ve Kafkasya’dan günübirlik olarak Karadeniz’e erişebilme imkanına kavuşacaktır. Demir İpekyolu Projesi'yle Türkiye Trabzon üzerinden Türk Dünyası ile bütünleşecektir" dedi.
 
TRABZON GÜNEY ÇEVRE YOLU'NUN PROJESİ MHP DÖNEMİNDE HAZIRLANMIŞTIR
            Uzun yıllardır şehrin gündeminde olan Trabzon Güney Çevre Yolu Projesi'nin proje ihalesini 30 Haziran 2000 tarihinde yapıldığını, projenin hazırlanmasına 27 Kasım 2000 tarihinde başlandığını ve 2002 yılı içinde tamamlandığını belirten MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "yatırım programına alınmayan, projesi ve ödeneği hazır olmayan hiç bir yapım işinin ihale edilmesi mümkün değildir. Daha önce bu projeyi söylem olarak ortaya atanlar gereğini yapmamışlar, projesini hazır etmemişler, ödenek tahsis etmemişlerdir. Elbette ki projeyi düşünmek ve söylemek de önemlidir, biz MHP olarak bizden önceki iktidarların projelerinin hakkını sonuna kadar teslim ederiz. Ancak daha önemli olan söylemleri, gerçek anlamda projeye dönüştürmektir. Güney Çevre Yolu Projesi'ni ete kemiğe büründüren, projesini bitirip, yapım ihalesine hazır hale getiren MHP'nin Bayındırlık ve İskan Bakanı benim. Projeyle ilgili gerçekler, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarında vardır. Karayolları Genel Müdürlüğü çıksın beni yalanlasın" şeklinde konuştu.
            MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, iktidara gelmeleri halinde seçim beyannamelerinde yer alan vaatlerini hayata geçireceklerini, şehrin gündemindeki proje ve yatırımların takipçisi olacaklarını belirtti. 
Editör: TE Bilişim