Trabzon'da Büyük Ülkü Derneği'nin Zağnos Vadisi'nde düzenlediği büyük buluşmada gazetecilerin sorularını yanıtlayan eski bakan ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan'a, AKP'ye, TFF'ye, Trabzonlu Milletvekillerine ve TTSO'ya göndermelerde bulunan Aydın bu açıklamaları ile gündeme oturacak.

İşte o açıklamalar...

BAŞBAKAN SAZI ELİNE ALDI

Genelde herkes gerçekleri konuşmuyor. Trabzonspor'un muhatabı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Muhatabımız TFF Başkanı Yıldırım Demirören değildir. O'nu oraya Başbakan atadı. Başbakan sazı eline aldı, sazı istediği gibi de çalmaya devam ediyor. "Şike şahısları bağlar kurumları bağlamaz" dedi. "Yapılanlar kişileri bağlar" dedi. Sanki o yapılanlar kendi adına yapıldı!

KULÜPLER RAP RAP YAPTI

Sonra "kulüpler Avrupa'ya gitmese ne olur ki" dedi. Ardından Mehmetali Aydınlar hemen arkasından istifa etti. Bir telefonla Yıldırım Demirören, Beşiktaş başkanlığından ayrıldı ve federasyona aday oldu. Bütün futbol kulüpleri de Başbakanın talimatıyla 'rap rap' adımlarla Demirören'in arkasına dizildiler. Aslında Federasyonda seçim olmadı. Atama yapıldı. Atamayla gelen kişiler başbakandan gelen talimatları uygulayarak, Fenerbahçe'yi aklamak uğruna adaleti katlediyorlar.

BAŞBAKAN EVLATLARINI AYIRDI

Herkes de buna seyirci. Kimse başbakana bir şey deme cesaretini bulamıyor. Gerçek birdir. Şu anda başbakan evlatları arasında ayrım yapmıştır. Güçlü görünenin yanında yer alarak güçlünün savunuculuğunu yapıyor. Mazlumun sırtına bastı! Biz Trabzonlular olarak mazlumu temsil ediyoruz. Bizim sırtımıza bastı. Hakkımızı elimizden alıyor ve aldı. Sonucun ne olacağı şu anda bellidir. Ben dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sürece başbakanın müdahil olduğunu görmedim. Bu Türkiye'ye mahsus bir şey oldu. Başbakan adalet istemiyor kendi koyduğu kuralları değiştiriyor. Hile yapıyor.

MHP'DE SPOR GÜNDEMİ YOKTUR

MHP'de spor gündemi yoktur. Şu anda bile spor üzerinden siyaset konuşmak beni sıkıyor. Keşke bunları söylemiyor olsam. Ama göz göre göre hak yiyorlar! Birilerinin konuşması lazım. Bizim fıtratımız susmaya uygun değil.

Başbakanın ayakları yerden kesildi, seçimden sonra.. "Her şeyi ben yaparım", "Her şeyi ben tanzim ederim" diyor. Bunu kabul edip sıraya dizilenler var, kabul etmeyip söyleyenler var. Ben ikinci sınıftayım söylüyorum. Sanki bunları siz bilmiyorsunuz. Yetki onun elinde taraf oldu işi bitirdi.

BENİM PARTİMİN BAŞBAKANI DA OLSA SÖYLERDİM

Trabzon'un elinden şampiyonluğu alındı ama susun diyorlar. Böyle bir şey olur mu? Başbakan benim partimin başbakanı olsaydı bunları yine söylerdim.AKP milletvekillerinin suskunluğunu hayretle karşılıyorum. 40 gün önce söyledim. AKP'li vekillere dedim ki; bir heyet oluşturun gidin başbakana yanlış yapıyorsunuz deyin dedim. Evlatlarının arasında ayrım yapmaması gerektiğini, kendisine hatırlatın. Belki yanlış yaptığını hatırlatırsınız dedim ama yok! Sesleri solukları çıkmıyor! Başbakan ne yaparsa doğru yapar gibi hareket ediyorlar. Ohh oyu da aldılar. Oy alan haklı oluyor'! Kimse bir şey diyemiyor tam bir baskı rejimi var.

YENİŞAFAK'TA AKIL TUTULMASI VAR

Yeni şafak gazetesi manşet attı 'futbol temizlendi' diye… Böyle bir pisliğe 'temizlendi' diyen adamın akıl tutulması yaşaması lazım! Bu Başbakan şakşakçılığıdır. Diğer yandan basında iktidarı eleştirenler kovuluyor. Mesela Kemal Belgin TV netten kovuldu. Niye kovuldu? Şike operasyonlarını eleştirdi, yalaka gazete ve tv'lerin aleyhinde hareket ettiği için adamı işinden attılar. Gazeteci olup da iktidar aleyhine yazı yazanın eli titriyor. Bu hiç bir dönemde olmamıştır. Hepsi şakşakçı olmuş hiçbir şey söyleyemiyorlar.

TTSO'YA AÇTIM ELLERİMİ DUA EDİYORUM

Teşvik sisteminde Trabzon'u kaydırdılar 3. sıraya. Hiçbiri konuşmuyor. Gazeteler suskun. TTSO yazı gönderdi bana. 'sizde bizim bu haklı mücadelemize destek olun' diye de yazmışlar. Peki sen ne işe yarıyorsun? O kadar insanın oyuyla oraya geliyorsun. Çıkta bir eylem yap! Ankara'ya gidin. Başbakana yanlış yaptınız deyin ama yok yapamazlar suskun kalıyorlar. Ben onlar için ellerimi açıp dua edeceğim. Cenabı Allah'ım onlara yardım etsin diye dua edeceğim. Kendileri yapacaklar kardeşim. Önderlik edecekler. Otobüse atlayacaklar toplayacaklar. Arkasındaki insanları gidip başbakana hata yaptınız diyecekler. Niye korkuyorlar yav. Tırsmışlar hepsi oturuyorlar orada. Seçim zamanı oldu mu milletin etrafında oturup fır dönüyorlar. Biz görevimizi yapıyoruz onlar da görevlerini yapsınlar. Böyle susarak kabullenerek üzerini örterek toplum temsil edilemez.

BELEDİYE CUMHURİYET TARİHİNİN EN BAŞARISIZ BELEDİYESİDİR

Trabzon belediyesi ile ilgili il teşkilatımız gerekenleri söylüyor ben fazla bir şey söylemeyeceğim ama bu belediye cumhuriyet tarihinin en başarısız belediyesidir. Ben her ile gidiyorum diğer illere göre çok geri kaldık. Boy boy reklam yapıyorlar. Caklı cuklu konuşuyorlar. İl kongresiyle ilgili de yorum yapmayacağım. Zamanı gelince seçim yapılır.