4 Kasım’da gerçekleştirilecek MHP Genel Kongresi kapsamında çalışmalarını sürdüren Genel Başkan adayı Koray Aydın, İzmir İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. Projelerini partililerle paylaşan Aydın, MHP’nin üyelik sistemini değiştireceğini ifade ederek, “4 Kasım’ın hemen arkasından yapacağımız büyük kampanyalarla üye seferberliği yapacağız. İller, ilçeler, mahalleler arası yarış ederek MHP Genel Başkanı’nın ve bütün organlarının sahada olduğu büyük üye kampanyalarıyla 2015 genel seçimlerine kadar MHP’nin üye sayısı veri tabanını 3 milyon yapacağız.

Çünkü üye bir siyasal partinin en temel faaliyetlerinden bir tanesidir. Ve bunu da Türkiye’de ilk harekete geçiren siyasal parti olarak, kurumsallaştırmış bir parti olarak öncü olmak istiyoruz. Biz günü idare eden, bu yapıyı kabul etmiyoruz. Biz iktidar olmak istiyoruz. Parti camiamıza önerdiğim yol kendini şekillendirmiş, kendi sistematiğini doğru tarif etmiş, zinde ve formda bir MHP vaat ediyorum. Ben sloganlaştırdım ve çok kullanıyorum; ‘MHP her yerde’. MHP her yerde olursa iktidar olur” diye konuştu.

“Ankara’da 1 Milyon Partili Toplayacağız”

Yeni yapılacak Anayasa’yı da eleştiren Aydın, “Halkla bütünleşmiş, onu yanına almış bir MHP karşısında hiçbir hain plan duramaz. Düşünün bu anayasa görüşmeleri yapılmadan evvel Ankara’ya hedefimiz, bununla şuurlandırılmış, harekete geçirilmiş büyük Türk milletini Ankara’da 1 milyon olarak toplayıp, bu planı hayata geçirmeye karşıda büyük bir ihtarda bulunacağız.

Bu gücü karşısına alarak böyle bir adım atabilirler mi? Biz sessiz kalırsak olup biteni sadece salıdan salıya demeçlerle geçiştirir, karşıtlığımızı bunun üzerine bina edersek, bu iş hayata geçtiğinde bu büyük millette bizi affetmez” dedi.

Önlerinde üç seçim olduğunu hatırlatan Aydın, MHP için yeni ve dinamik bir yapıdan bahsetti. Aydın, “Üç tane seçim yaşayacağız önümüzdeki dönemde. Mahalli seçimler, cumhurbaşkanlığı seçimi, genel seçim. Belli oldu ki cumhurbaşkanlığına şu andaki Başbakan, makas değiştirip cumhurbaşkanı olacak. Bu ne demek; bu siyasette yeni figürler ortaya çıkacak demek. Bizim partimizin kongresiyle de çıkacak yeni çehreler ile Türk siyasi hayatı yeniden şekillenecek.

Böyle bir dönem içerisinde biz MHP’nin başrol oyuncusu olmasını istiyoruz. Ve ona uygun olarak da kendisini yeniden yapılandırmasını, kendi kurumsal kimliğini yeniden tarif ederek, kurumsal kimliğinin güçlendirildiği, kuralların hakim olduğu, kişilerin inisiyatiflerinin minimize edildiği, yeni dinamik hareketli bir yapıdan bahsediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim