Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Komiser Ahmet Çamur’un cenaze töreni için Trabzon’a gelen Aydın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda hareket ettiğini öne sürerek, “Ak Saray, koalisyon hükümeti kurulmaması için her türlü yola başvuruyor. 45 günlük süreyi doldurup erken seçime gidilmesinin hesabını yapıyor’ dedi.

DERTLERİ SALTANAT

Ak Saray ve AKP’nin, şehitler üzerinden hükümet çıkarma peşinde olduğunu belirten Aydın, “CHP ile 35 gün görüşüyorlar, koalisyon bile teklif etmiyorlar. Planları, Türkiye’yi Kasım veya Aralık ayında seçime getirmek, seçimde bir-iki puan daha fazla alıp, saltanatı sürdürmek. Bu anlayış, Türkiye’yi kaotik bir ortama sürükleme anlayışıdır’ diye konuştu.

PKK İLE GÖRÜŞÜYORLAR

“MHP’nin 7 Haziran sonrasındaki duruşunun, ne denli haklı bir duruş olduğu bugün daha net görülüyor’ diyen Aydın, “AKP’nin, Ak Saray’ın PKK ve Öcalan ile görüştüğünü duyuyoruz. PKK ile seçime kadar çatışmasızlık, seçimden sonra da buzdolabına koydukları çözülme sürecini devam ettirme konusunda anlaşabilirler. Hedefleri Türkiye’yi huzura kavuşturmak değil, saltanatlarını sürdürmek” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kuzey Ekspress / Mustafa Kul

Editör: TE Bilişim