Alanında uluslararası organizasyonların başında gelen ve iki yılda bir Avrupa’nın değişik ülkelerinde yapılan CIEPO, 22. toplantısını Trabzon’da düzenledi. Toplamda 173 yerli ve yabancı bilim adamının katıldığı ve 42 oturumun gerçekleştirildiği bilgi şöleni KTÜ Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Osmanlı tarihi merkezli çalışmaların sunulduğu bilgi şölenine gerek KTÜ’lü akademisyen ve öğrenciler gerekse Trabzon halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi.
CIEPO Başkanı Prof. Dr. Michael Ursinus, Trabzon’da karşılaştığı bu ilgi ve alakadan oldukça memnun olduğunu belirtirken, bu yılki toplantıyı KTÜ’de yapmalarının doğru karar olduklarını bir kez daha anladıklarını söyledi. 2 yıl sonraki CIEPO toplantısının Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da yapılacağı bilgisini paylaştı.
KTÜ Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kenan İnan da, daha önce 2006 yılında KTÜ’de yapılan CIEPO toplantısından bu kez yine alınlarının akıyla çıktığını kaydetti. İnan, “Trabzon’a gelen misafirlerimizi memnun şekilde uğurlamaktan mutlu olduk. Organizasyona katkı sunan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi, KTÜ Rektörlüğü, Akçaabat Belediyesi ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasına bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederim. Bu organizasyonun mutfağında bulunan KTÜ Tarih Bölümü üyesi ekibimi de candan kutlarım” ifadelerini kullandı.
Avrupa’nın değişik ülkelerinden ve Japonya, Güney Kore gibi Uzak Asya’dan gelen ilim adamlarının organizasyon ile birlikte Trabzon’u da beğendikleri gözlemlendi. 22. CIEPO toplantısı misafirlere verilen Uzungöl gezisi ile sonlandırıldı.
Editör: TE Bilişim