MYO Müdürü Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı tarafından resmi web siteleri aracılığı ile yapılan bilgilendirmede, Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları tarafından 2016 yılı içerisinde, 16 Uluslararası ve 9 Ulusal olmak üzere bilimsel etkinliklere katıldıklarını, 27’si Uluslararası ve 12’si Ulusal toplam 39 akademik yayın yayımlayarak, bilim dünyasına katkı sağladıklarını söyledi.

Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 30 akademik personel ile, Elektrik, Elektronik, Mekatronik, Makine, Gemi İnşaatı ve Kaynak Teknolojisi Programlarında, 900’ün üzerinde öğrenciye eğitim-öğretim verdiklerini ifade ederek, “Meslek Yüksekokulumuz, genç, dinamik ve gelişime açık akademik ve özveri ile çalışan idari kadro ile eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuzdaki akademik, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında, Gemi tasarım, projelendirme ve danışmanlık hizmetleri verilmekte olup; Gemi sektöründe edinilen tecrübeyle gemi projeleri, mühendislik hesapları ve sac kalınlık ölçümü alanlarındaki çalışmalar devam etmektedir. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde;  Otomotiv Sanayi,  Savunma Sanayi,  Çelik Konstrüksiyon (imalat) Sanayi, Baraj ve HES Projeleri, Gemi (İnşaatı) Sanayi ve benzeri tüm kaynaklı imalat alanlarında, Kaynak Yöntem Şartnamesi hazırlama, danışmanlık ve onaylama hizmetleri ile tahribatsız muayene hizmeti de verilmektedir.” dedi.

Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Meslek Yüksekokulumuzun gelişmesi için katkı gösteren akademik-idari tüm personelimize teşekkür ediyorum, öğrencilerimize de başarılar diliyorum. Binamızı yaptırarak, donatan ve KTÜ’ye devreden merhum Abdullah Kanca ve Kanca A.Ş. ailesine, Üniversite Rektörlüğümüze ve yerel yönetimimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.