Dekanların istifalarının istenmesiyle hareketli saatler yaşayan KTÜ’de senato darbe girişimine yönelik bir açıklama yayınladı.

“İhanete karşı milli iradenin zaferi” başlıklı mesajda şöyle denildi:

“15 Temmuz gecesi ülkemizin dirlik ve düzeni ile milli irademizin tecelli ettiği demokrasimiz, milletimizin değerlerinden kopuk, hıyanet ruhuna sahip kişiler tarafından darbeye maruz bırakılmak isteniştir.

Bu kast, hıyanet ve kalkışmaya karşı milletimiz birlik ve beraberlik duygusu ve tarihinden beslemiş olduğu vakur duruşuyla direnç göstermiş, hıyanet odaklarının kirli oyununu bozmuştur.

Türk demokrasisine sahip ve bağrından çıkardığı ordu ve emniyet güçlerinin sağduyusu ile kamu düzenini yeniden tesis ederek, tüm dünyaya hem asaletini bir kez daha göstermiş hem de ne kadar demokrat bir ruha sahip olduğunu ispat etmiştir.

Böylesi kritik süreçte Karadeniz Teknik Üniversitesi mensupları olarak bu menfur kalkışmaya başlangıcından itibaren bilim kurumuna yakışır bir şekilde karşı koyma irademizi ortaya koyduk.

Bu duyarlılığı ve demokrasi hassasiyetini ortaya koyan tüm personelimize şükranlarımızı sunuyor, milletimiz ve onun yüce değerleriyle her zaman birlikte yürüyeceğimizi yüksek sesle ifade etmekten gurur duyuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. KTÜ SENATOSU”

Editör: TE Bilişim