Bugün Trabzon’da 155 telefonuna yapılan bomba ihbarı polis harekete geçirdi.

Edinilen bilgiye göre Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesinin acil bölümünün önünde bulunan ankesörlü telefonların bir tanesinden yapılan bomba ihbarını değerlendiren 155 ekipleri olay yerine bir bomba imha uzmanı göndererek şüpheli pakete müdahale ettirmek istedi.

Olay yerine gelen Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı bomba imha ekipleri. Hastane ve hastanenin önünde yapılan Türkiye’nin en büyük acil servislerinden biri olacak inşaatın her tarafına baktılar. Şüpheli paketin yanı sıra şüpheli bir poşet bile bulamayan bomba imha ekipleri 155 telefonuna yapılan ihbarın asılsız olduğunu 2 saatlik titiz bir aramanın ardından anladılar.

Bomba imha ekiplerinin Tıp Fakültesi çevresinde arama yaptığını gören K.T.Ü’nün güvenlik personeli polis ekiplerinin yanına gelerek olay ile bilgi aldılar. Bomba imha ekiplerinin ankesörlü telefondan ihbar edildiğini söylemeleri ardından KTÜ güvenlik personelleri acil servisin önünden sürekli yanıltma ihbar yapıldığını ifade ettiler.

Daha önce 2 kez hastanede bomba ihbarı yapıldığını söyleyen KTÜ personeli bugün yapılan ihbarında asılsız çıkmasına şaşırmadıklarını ve buna alıştıklarını söylediler.