“Çok duygusal olurum” gerekçesiyle görev teslim törenini Osman Turan Kongre Merkezi'nden rektörlük binasına alan eski rektör Özen, görev yaptığı süredeki dekanların ve yöneticilerin istifasını istediğini belirtti.

KTÜ yeni Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal’ın önünü açtığını söyleyen Özen, “İstifaları istememin sebebi, benden sonra bu görevi yürütecek olan Sayın Baykal'ın kendi çalışacağı yönetimini daha rahat oluşturması içindi. Bu görevi layıkıyla yapacağından kuşkum yok. KTÜ bilim yuvasıdır" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal ise “Sayın Prof. Dr. İbrahim Özen’le 8 yıl boyunca çok güzel günler geçirdik. Bizlere her zaman yardımcı oldu. Biz hiç bir zaman ona Rektör bey, yada hocam demedik. Ona her zaman abi dedik. O da bize her zaman abilik yaptı .Görev süremiz içersinde asla bize karışmadı. Ben bu üniversitede dekanlık görevimi ondan devraldım. Şimdi de Rektörlük görevini ondan devralmak nasip oldu. Bu açıdan çok mutluyum. Aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından eski rektör Prof Dr İbrahim Özen yeni rektör Prof Dr Süleyman Baykal'a cübbesini giydirirken, duygusal anlar yaşandı.

Öte yandan, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Prof. Dr. İbrahim Özen’e rektörlük yaptığı yıllar içerisinde çekilmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir albüm ve plaket hediye etti.

Editör: TE Bilişim