KTÜ Osman Turan Kongre Merkezi’nde “Uluslar arası İlişkiler Konseyi, KTÜ ve Kadir Has Üniversitesi” tarafından ““Bölgesel Güvenlik Sorunları ve Türkiye’nin Güvenlik Politikaları” toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesinde salona alınmayan Gençlik Muhalefeti / TKP’li bir grup üniversite öğrencisi basın açıklaması düzenledi. Öğrenciler adına konuşan Nevzat Altıntaş, düzenlenen toplantıların Suriye ve İran ile bir savaş olasılığının günden güne arttığı bir dönemde üniversite öğrencilerine bu sürecin bir parçası haline getirdiğini belirterek, “NATO’ya 60 yıl önce demokrat parti döneminde Kore’ye gönderilen askerlerin kanı ile üye olundu. Şimdi ise AKP Libya’yı, Suriye’yi, İran’ı ve diğer Orta Doğu ülkelerini kan gölüne çevirme görevini üstlenerek Emperyalizme olan uşaklığını pekiştirmek istemektedir. Malatya’ya kurulacak olan Füze Kalkanı ile ülkemiz olası bir savaş durumunda hedef haline getirilmektedir. Yıllardır gündemde olan Trabzon’da ABD üssü isteği halen sürmektedir” dedi.

Üniversite rektörü ve öğretim görevlilerinin yapacağı konuşmaların bu toplantıdaki kanlı tezgaha alet olduğunu ileri süren Altıntaş, “Üniversitemiz Rektörü ve öğretim görevlilerinin yapacağı konuşmalarla bu toplantıda ki Megabahis kanlı tezgaha alet olmaktadırlar. Yayınladıkları etkinlik duyurularından ise NATO ismini çıkartarak bu toplantının iç yüzünü kamuoyundan saklamaya çalışıyorlar. Bunun sebebi ise açıktır. Üniversitemiz alet olduğu bu tezgahı açık açık duyurmaktan utanmaktadır. Üniversite yönetimi bu tavrı ile maalesef tarafını belli etmiştir. KTÜ bu tezgaha ortak olan birkaç akademisyenden ibaret değildir. Aynı çıkarlar uğruna üniversiteler NATO’nun maşası öğrenciler ise NATO’nun askerleri haline getirilmeye çalışılmaktadır. Buna izin vermeyeceğiz. Halkımızı kanlı bir maceraya sürükleyen AKP’den hesap soracağız” dedi.

ÖÐRENCİLER GÖZALTINA ALINDI
Basın açıklamasının ardından bir grup öğrenci Kongre Merkezi’nin kapısına gelerek içeri girmek istedi. Ancak güvenlik görevlileri öğrencilerin içeri girmesine izin vermedi. Bu sırada kapıda bekleyen öğrenciler sloganlarla durumu protesto etti. “Katil Nato üniversiteden defol” şeklinde sloganlar atan öğrencler uzun süre kapıdan ayrılmadı. Çevik Kuvvetin çağrılırken ardından öğrenciler ile polis arasında kısa süreli gerilim yaşandı. Öğernci gurubu ile güvenlik görevlilerinin arasında arbedeye Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Öğrencinin grubunu dağıtmaya çalışan polis ile yaklaşık 25 öğrenci grubu arasındaki arbede sonunda öğrenciler çembere alınarak kapıdan uzaklaştırıldı. Bu sırada Çevik Kuvvet otobüsünü beklendi. Ardından otobüsün gelmesi ile öğrenciler gözaltına alınarak bölgeden uzaklaştırıldı.

Editör: TE Bilişim