Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda TÜBİTAKuzmanlarından İnanç Ayar tarafından üç gün boyunca verilecek olan eğitimler boyunca öğrenciler "Yeni bir fikir nasıl geliştirilebilir ?, mucitlik nasıl yapılır ? konusunda bilgilendirilecekler.

Eğitim öncesinde bir konuşma yapan Trabzon İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyamin Akyüz projeye büyük önem verdiklerini kaydederek “Bu proje yarışması Avrupa-birligi/ " class="tag">Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından bizim desteğimizle gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmayla, meslek seçiminde karar aşamasına gelmiş olan öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, bilimsel düşünmelerine, yaratıcı zekalarını ve takım çalışması bilincini geliştirmelerine, proje hazırlama deneyimi edinmelerine, mesleklerini ve mesleki orta öğretim kurumlarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla ortaokul öğrencileri arasında düzenlenmiştir” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da öğrencilere Avrupa Birliği hakkında sunum yaptıktan sonra proje kapsamında yeni bilim adamlarının çıkacağından hiç şüphe duymadığını, yeni fikirlerle, bilimsel çalışmalarla ülkemizin Avrupa Birliği’ne çok daha hazırlıklı olacağını vurguladı.

Küçük Mucitler Yarışması Mayıs ayına kadar çeşitli çalışmalarla sürecek Mayıs ayının sonunda ise genç mucitlerin eserleri Trabzon halkıyla buluşturulacak.