Aydın  ‘Sayın Soylu ve arkadaşları terörü tek başına iktidar olamamalarına bağlayıp halkı korkutmak yerine, ‘Terörün kökünü kazıyacak icraatlar ortaya koysun’ dedi.

Halkı korkutarak terörü bitiremezsiniz Sayın Soylu!

1 Kasım Erken Genel Seçim Hazırlıklarını sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekilleri Yavuz Aydın ve Hüseyin Örs terör AK Parti Trabzon  Milletvekili Süleyman Soylu ve Ak Partili yönetiçilerin terörün belini kırdık söylemlerinin ardından PKK’nın Giresun’da saldırıya geçmesine  sert tepki gösterdi. Soylu’nun terör olaylarını AK Parti İktidarının tek başına iktidar olamamasına bağlamasına tepki gösteren Aydın, ‘Medyada çıkıp terör olaylarının nedenini 7 Haziran Genel Seçimleri’nde AK Parti’ye destek verilmemesine bağlayan sayın Soylu vatandaşa aba altından sopa gösteriyor.  Çözüm sürecini de hala halka anlatma derdine düştüler. Soylu "Eğer tek başına iktidar olmazsa bir hükümet boşluğundan istifade edenler terör bataklığına Türkiye'yi nasıl çekmeye çalışıyor, bunu hep beraber gördük’ ifadelerini kullanırken yüzü hiç mi kızarmadı merak ediyorum.

13 yılda terör köklendi Sayın Soylu!

Terör örgütü PKK 27 Eylül’de Güce’de karakola saldırdı 1 Ekim’de de yine Tirebolu’da yol kontrolü yapan askerlerimize uzun namlulu silahlarla saldırma cüreti gösterdi. Peki bu cesareti bu hainlere kim verdi? Sayın Soylu 13 yıldır iktidarda olanlar Papua Yeni Gine’nin AK Partisi mi? Çözüm süreci diye bu ülkenin askerlerine 100 kişilik gurupların altındaki teröristlere müdahale etmeyin talimatını Amerikan Başkanı Obama mı verdi? Çözüm süreci boyunca PKK’nın mühimmat ve insan gücü yığınağı yaptığını sizler açıklamadınız mı? Yapılan o yığınaklar bu milletin kınalı kuzularını kanlı pusularla toprağa düşürmedi mi? Şimdi çıkmış tek başına iktidar olmazsa Tek başına iktidar olmazsa Türkiye’yi terör bataklığına çekerler diyorsun. Bu nasıl vicdan bu nasıl insaf merak ediyorum? Siz çıkıp halka terörün belini kırdık derken yanı başımız da Giresun’da PKK cirit atıyor, Karakola saldırıyor, trafik kontrolü yapan askerlerimizi tarıyor. Bu terör sizin tek başınıza iktidar olduğunuz 13 yılda köklendi.

Sayın Soylu’nun ve Ak Parti’nin bu hatalarının bedelini size bu halk bu seçimde ödetecektir. Sayın Soylu’nun ve Ak Partili kardeşlerimizin endişelenmesine lüzum yoktur. Ancak anlaşılan 13 yıllık iktidarları boyunca özellikle terörle mücadele konusunda çıkış yolu bulamayan Ak Partinin yönetim kadroları çözümün MHP Kadrolarında olduğunu fark etmiş durumdadırlar. Bu milletin evlatları terörün kökünü kazıyacak güç ve kudrettedir. Bunu da halkımız 1 Kasım’da MHP’ye imkan tanıdığında herkes görecektir’ dedi.

Editör: TE Bilişim