MHP Trabzon Milletvekili adayı Yavuz Aydın, Maçka'nın bulunduğu konumun yanı sıra sahip olduğu doğal ve tarihi güzelliklerle Trabzon'da turizmin önemli merkezlerinden biri haline getirilebileceğine dikkat çekerek, "Bunun için parçalı değil, bir bütünlük içinde gerçekleştirilecek turizm planlarına ihtiyaç bulunmaktadır" dedi.

Doğu Karadeniz'in ve onun merkezinde bulunan Trabzon'un gelecek yıllarda küresel ısınmadan en az etkilenecek yerler arasında olduğunun bilim adamları tarafından açık açık söylendiğini hatırlatan Yavuz Aydın, Maçka'nın Trabzon'un doğusu ve batısına güneyden bağlantılı araç ve yürüyüş yolları bulunduğunu, bu güzergâhların iyileştirilip tanıtılarak turizme açılması ile konaklama imkânı da yaratılarak gelişme sağlanabileceğini söyledi.

Maçka ve çevresindeki seçim çalışmalarında vatandaşların özellikle turizm konusunda beklentileri bulunduğunun dikkatlerini çektiğini vurgulayan MHP Milletvekili adayı Aydın şöyle dedi:

"Sırtını Zigana dağına yaslamış Maçka, güneyinden Batı'ya doğru Kadırga ve Sis Dağı yaylalarına, doğudan Taşköprü, Camiboğazı üzerinden Santa harabeleriyle Arsin Yanbolu'ya kadar araç ve yürüyüş yolu güzergâhlarına sahiptir. Bu güzergâhların geçtiği yollar iyileştirilip, her türlü sosyal tesislerinde yer aldığı konaklama tesislerinin yapımı için müteşebbisler desteklenmeli. Trabzon'a gelen turist konaklama yapmamadan gitmemeli. Bunun için alternatif güzergâhlar ve konaklama imkânları sağlamalıyız. Böylelikle günübirlik turların yerine konaklamayı gerektirecek turizm hareketini geliştirmeliyiz."
Editör: TE Bilişim