Maçka Belediyesi önünde düzenlenen törene AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Maçka Kaymakamı Deniz Pişkin, Maçka Garnizon Komutanı üsteğmen Seyfettin Güler, Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi konuşan Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, “Yaklaşık bin yıllık zaman diliminde Anadolu Türkler'e her zaman yurt olmuştur. Bu topraklar dünyanın en pahalı ve değerli topraklarıdır. Çünkü dünya haritasına baktığınızda dünyanın göbeğinde kutlu Türkiye Cumhuriyetini görürsünüz. Bin yıldır Türkler bu topraklarda egemenlik sürmüş, gerek haçlılara karşı gerekse Avrupa’da ki diğer toplumlara karşı canımızla kanımızla bu bedeli ödemişizdir” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise, Güneydoğu’daki terörle mücadeleye vurgu yaparak “İnşallah bu ülkenin birliğine ve beraberliğini kast edenlere düşmanlara, yine tek yürek ve tek ses olarak duruş sergilediğimizde karşımızda kimse duramaz. Bu ülkenin birlik ve beraberliğini bu ülkenin ilelebet varlığını devam ettirebilmesinin teminatıdır. Güneydoğu’da terörle mücadelede en büyük desteği veren Karadeniz bölgesidir. Bu yüzden hepiniz teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik halk oyunları gösterileri ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseri ile son buldu.