Trabzon’un Of ilçesine bağlı 135 haneli Sarıkaya Mahallesi 55 yıllık sorunuyla uğraşıyor. Mahalle Muhtarı İlyas Ceylan, “Mahalleme ait anayol 55 yıl önce yapıldı. Vatandaş mağdur, bütün araçlar buradan gidip geliyor, ulaşıma kapandığı da oluyor. 2014 yılında Büyükşehir Belediyemiz 1 kilometresini betonladı, geriye 1 kilometre daha kaldı. O da betonlanırsa bayram yapacağız” dedi.

NİYE KULLANALIM?

Mahallelerine gitmek için Rize-İyidere yolunu kullandıklarını ifade eden muhtar Ceylan, “Of’tan 27 mahalleye ulaşım sağlayan yol, 1963 yılında yapılmış, o zamandan bu yana da yol genişleme ve asfaltlama çalışması yapılmamış. Trabzon il sınırlarında kalan bu yolun asfaltlanması en büyük talebimiz. Rize yolunu niye kullanalım? Ama yolları asfalt kullanıyoruz” diye konuştu.

İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE

Çözüm için yardım beklenilen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri , “İmkanlarımız ölçüsünde yardımda bulunup Sarıkaya Mahallesi’ne toplamda bin 600 metreküp beton döktük ve bunun da maliyeti 250 bin lira fakat ne talep edilen ne de bugüne kadar yardımda bulunup, beton döktüğümüz yollar bizim ağımızda değil” dedi. Of Belediyesi yetkilileri ise yolun imkanları dahilinde yapılacağını bildirdiler.

Meryem Akgün - KARADENİZ