Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen, "Mazisini Özleyen Şehir” etkinliğinde Trabzon mimarisi temalı motiflerinin yansıtıldığı defile ilgiyle izlendi.

Zorlu Grand Otel’de düzenlenen etkinliğe Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Trabzon Vali Yardımcısı Mustafa Gürdal, geçmişle gelecek arasındaki bağın kurulmasının önemine vurgu yaptı, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Trabzon Olgunlaştırma Enstitüsü Grafik Fotoğraf Alanı Bölüm Şefi Kevser Demirkıran Kalyoncu da, kıyafetlerin uzun süren bir çalışmalar sonucu ortaya çıktığını belirterek, “Eski dönemlere ait giysileri hem hatırlamak hem de yaşatmak adına böyle bir defile düzenledik. Bu yıllardır süren bir proje. Tasarımlar, okulumuza ait. Usta öğreticilerimiz kıyafetleri işleyerek mankenlerimizin üzerinde izleyenlerin beğenisine sundu" dedi.

Trabzon mimarisi temalı motiflerden esinlenerek Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü öğrencilerince hazırlanan birçok kıyafet mankenler tarafından sergilendi.