Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ayasofya, Yenimahalle fuar alanı ve Varlıbaş otoparkı için fiyat tarifeleri gündeme geldi. AKP’li, MHP’li ve CHP’li Meclis üyeleri bu otoparklarda kendilerine tarife uygulanmamasını istedi. Bunun üzerine AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Sait Gürsoy, “Burada tarife belirliyoruz. Kanunen indirim ya da ücretsiz kullanım söz konusu değil. Meclis üyeleri arkadaşlarımıza otopark konusunda yardımcı olmak isteriz ama Gelir Vergisi Kanunu’nun vermiş olduğu sıkıntıdan dolayı bunu yapamıyoruz. Biz kanuna, nizama uymak zorundayız” dedi.

3 İŞLETMENİN DE MALİYE’DE KAYDI YOK
Gürsoy’un açıklamasına sinirlenen CHP’li Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem ise, “Bütçesi belli olmayan yatırımları performans planına işledik ama Meclis üyesi 68 arkadaşı onore etmek anlamında ücretsiz otopark talebimize yasal değil diyorsunuz. Eğer burada yasallığı tartışacaksak o zaman ben de şunu sorarım: Bu otoparklar yasal mıdır, değil midir? Bunlar imar planında otopark olarak gözüküyor mu? UKOME kararı var mıdır? Bu otoparklarla ilgili aldığımız karar ne kadar yasalsa bizim talebimiz de o kadar yasaldır. Bir yargı süreci söz konusu. İddia ediyorum belediyenin çalıştırdığı 3 işletmenin Maliye’de kaydı yok. Buraya ücret tarifesi getirilen 2 otoparkın da hukuki olmadığını yargı kararıyla ispat edeceğim” çıkışında bulundu.

‘BAŞKAN ŞU ANDA YOK, ONDAN KARAR ALAMIYORUZ’ DERSENİZ ANLARIM
CHP’li Erdem’e destek veren MHP’li Meclis Üyesi Ali Sağır ise, “Benim arabam yok. Otoparklardan istifade edemeyeceğim ama arkadaşlarımın taleplerine katılıyorum. Şunu söyleyebilirsiniz: ‘Büyükşehir Belediye Başkanı şu anda burada yok onun için bir karar alamayız’ bunu anlarım. Ben sadece Meclis üyelerinin değil, 85 tane muhtarımızın da bu durumdan faydalanmasını isterim. Neleri gözden kaçırıyoruz? Lütfen Meclis üyelerini bu kadar hafife almayalım. Bunları konuşmak bile yakışmıyor”diye konuştu.

ŞİFAHEN BİR LAFTIR DARLATMAYIN BENİ!
MHP ve CHP’ye AK Parti kanadından da destek geldi. AK Partili Meclis Üyesi Hasan Tonyalı,“Büyükşehir Belediye Başkanı bir talimat verse bizi mahkemeye mi verecekler? Burada Meclis üyelerini onore etmekten bahsediyoruz. Herkes aynı anda otoparka gitmiyor ya. Bu şifahen bir laftır. Darlatmayın beni” şeklinde sitemde bulundu. Tüm bu serzenişlerin üzerine Meclis Başkanvekili Seyfullah Kınalı, “Belediye Meclis üyelerinin bu otoparklara ücretsiz girmesi onlara itibar kazandırmaz. Buna bir şekilde çözüm bulanacaktır. Belediye Meclis üyeleri hakikaten çok fedakar çalışmaktadır. Her şey yasayla birebir örtüşmüyor ama kamu adına bir şey yapılıyorsa da kimseyi asmazlar. Bu tarife 750 bin insanı ilgilendiriyor ama sizin dediğiniz durum buradaki 68 kişiyi ilgilendiriyor. İşte aradaki fark budur” diye cevap verdi. Gündem maddesi, MHP ve CHP’li Meclis üyelerinin ret oyu vermesine karşılık AK Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.

UZUNGÖL MACERA PARKI MECLİS’TEN GEÇTİ
Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen bir diğer gündem maddesi de ‘Yomra Kuran Kursu’ ve ‘Uzungöl Macera Parkı’ yapım işlerinin 2016 yılı performans programına dahil edilmesi oldu. Meclis, bu projeleri de oy birliğiyle kabul ederek performans programına ekledi. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Meclis üyelerine teşekkür etti. Yomra’da yapılacak olan Kuran kursu için İlçe Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, yer konusunda daha detaylı bir çalışma yapılmasını ve kursun doğru bir alana yapılmasını talep etti.

(İlkhaber / Meryem AKGÜN)

Editör: TE Bilişim