Ortahisar Belediyesi'nin ev sahipliliğindeki 'Dedem Mehmet Akif' adlı anma programı Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Düzenlenen programa konuşmacı olarak Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon ile Prof. Dr. Ali Çelik katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Mehmet Akif Ersoy'un çok idealist bir insan olduğunu ve hiçbir zaman mücadele azmini bırakmadı. Mehmet Akif, sahabe dönemindeki idealleri bireysel hayatında bizzat yaşadığını biliyoruz. Bu bağımsız vatan topraklarını bize bırakan bütün nesli anlamak, bağımsız bu vatan topraklarının ilelebet gerçek sahibi olacak bizler için çok çok önemli” dedi.

İstiklal Marşı’nı yazdıktan sonra dedesinin “Gözüm arkada kalmayacak” dediğini vurgulayan Argon, “Dedem Mehmetçik'e en büyük hediyeyi bıraktı” şeklinde konuştu. Argon " 'Çanakkale Şehitleri' adlı şiiri dedem Suriye çöllerinde görev yaparken yazdı. Yani aslında Çanakkale Savaşı'nı hiç görmemiş ama sürekli aklı cephede olan bir insan. Cepheden gelecek haberleri merakla bekliyor. Ben bu şiirin ona ilhamla yazdırıldığını düşünüyorum. Çünkü adeta sanki orayı gözleriyle görmüş gibi yazmıştır" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Ali Çelik ise konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un çok milliyetperver bir insan olduğunu ve hayatı boyunca kendini ülkesine ve milletine adadığına söyledi.
Programın sonunda Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu tarafından Selma Argon'a ve Prof. Dr. Ali Çelik'e plaket takdim edildi.