MHP'nin seçimler için Meydan Parkı'nda bulundurduğu ve MHP'nin seçim için hazırladığı videoların döndürüldüğü ekran, yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince kaldırılmak istendi.

MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, olayın haberini alır almaz Meydan Parkı'na geldi.  Burada karşısında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Usta ile birlikte zabıta ekiplerini ve polisleri gören Aydın, duruma tepki gösterirken; "Ben çocukluğumdan beri siyasetle uğraşıyorum. Hayatımın hiçbir döneminde böyle bir şey görmedim" dedi. 

Yaşanan duruma isyan eden Koray Aydın, "Yüksek Seçim Kulu (YSK) karar aldı. Parti, ilçe binaları ve seçim büroları dışında hiçbir yerde afiş ve bayrak asılmayacak diye. Bunu dinlemediler, bütün Trabzon'u afişletip bayrakladılar.   YSK'nın bunların kaldırılması için emniyete yazısı var. Emniyet bunların kaldırılmasında araç tedarik edilmesi için Büyükşehir Belediyesine başvurdu. Buna cevap verip yapmıyorlar. Geçen seçim burada 3 ay önce büyük bir otobüsle üzerine led takarak Ak Partililer yayın yaptılar, Trabzon'a dinlettiler. Biz de ledimizi buraya getirdik. Kendi propagandamızı yapacağız. 'Meydanlar bizimdir. Biz izin vermiyoruz' diye zabıtalarını, emniyeti üzerimize salıyor. Zalimlere teslim olmayacağız" dedi. 

SABAHA KADAR BEKLEYECEĞİZ 

Aydın, açıklamasının devamında; "Biz daha önceden kendileriyle konuşmuştuk. Pazartesi günü mitingleri var. Pazar günü aracı buradan çekecektik ve başka bir yere getirecektik. Miting bittikten sonra tekrar getirip buraya koyacaktık. Pazar gününe kadar çekmeyeceğiz. Burada kalacak. Getirip zor kullanırşaraa da direneceğiz. Arkadaşlarımızla beraber buradayız" açıklamalarında bulundu.

Meydan Parkı'nda Koray Aydın, Hüseyin Örs ve diğer partililerin bekleyişi sürüyor.