Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptıkları birinci etap düzenlemeleri ile Meydan Parkı’nın 24 saat yaşayan bir alan haline geldiğini ifade ederek, bu yıl sonuna kadar tamamlanacak ikinci etap çalışmalarının bitirilmesi ile Meydan Parkı’nın çok ses getiren bir park haline geleceğini söyledi. 

Başkan Gümrükçüoğlu Meydan Parkı’nın Trabzon için çok önemli bir yaşam alanı olduğunu söyleyerek, “Birinci etap için bazıları diyordu ya, “beton park yapıldı’ diye. Ama kamuoyu gülüp geçiyordu. İnsanlarımız orada önceden kaç ağaç vardı, şimdi kaç ağaç var bunu çok iyi biliyorlar. Biz o projeye başlamadan önce Meydan Parkı’nda mevcut olan ağaçların her biri için KTÜ Orman Fakültesi’nden bilim adamlarının tek tek raporlar hazırlamalarını temin etmiştik ve bu raporlara harfiyen uymuştuk. Ayrıca kültür aksı diye yaptığımız aks boyunca yeni dikilen ağaçlar da evvelki sayının iki mislidir. Meydan Parkı’nın daha öncesini hatırlayalım. Yarısından itibaren Atatürk Anıtı’nın doğu-batı istikametindeki kısmı hesaba katılarak deniz tarafındaki kısmının yine naylon sandalye ve masalarla dolu olduğu ama şimdi insanlarımız orada herhangi bir zorunluluğa tabi tutulmadan rahatlıkla oturup dinlenebildiği, sohbet edebildiği bir hale geldi. Yaptığımız düzenlemelerle Meydan Parkı 24 saat yaşan bir alan haline geldi. Bunu Trabzon’a gelen turistler de ifade ediyor. Bunu en iyi yaşayanlardan birisi de o çevredeki esnaflarımız. Çevre esnafı biz orayı yaparken her ne kadar biraz küsmeye yüz tutmuşlarsa da sonraki kazanımları itibariyle nasıl güzel bir alanın Trabzon’a kazandırılmış olduğunu gördüler. Yani orda 4 bin metre kare olan Meydan Parkı 15 bin metre kareye çıkarıldı. Şu anda bazı lambalarında ve taşlarında bazı kırıklar meydana gelmiş onları da bu yıl sonu itibariyle yapacağımız ihale ile tamamen tekrar yeniden düzenleme cihetine gideceğiz” dedi.

MEYDAN PARKI İKİNCİ ETABI YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

İkinci etap çalışmalarının da süratle devam ettiğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “2. Etap yıl sonuna kadar tamamlanacak. Bu çalışma ile eski belediye binasının tarihi kimliği de ortaya çıkmış olacak. Binaya sonradan yapılan eklentilerin tümü kaldırılarak bir dikdörtgenler prizması şeklindeki eski tarihi orijinal haline getirilmiş olacak. Hemen onun yan tarafında eski ismi ile Mola Oteli olan tarihi tescilli binamızın da restorasyonu da tamamlanmış olacak. Bu binanın alt zemin katı çok rahat iyi paralara kiraya verilebilecekken, biz burayı kiraya vermeyeceğiz. Burayı bir sosyal proje olarak hanım kardeşlerimizin gösterdiğimiz kurslarda kazandıkları beceriler münasebetiyle el emeği göz nuru ürünlerini haftanın her bir günü bir meslek gurubunu tanıtacağı ve satacağı şekilde bir sosyal hizmete tahsis edeceğiz. Bunun yanında tarihi belediye binasının hemen arkasında yine bir tescilli binamız daha var. Bu proje ile onun da restorasyonu yapmış olacağız. Tarihi İskenderpaşa Cami’inin de etrafını düzenliyoruz. Eski belediye binasının arkasındaki avlu da yürüyen merdivenle inilip çıkabileceği ve 750 kişinin namaz kılabileceği bir alan oluşturuyoruz. O alanda kalan diğer binaların da restorasyonlarını da yapacağız. İkinci etap da tamamlandığında Meydan Parkı çok ses getiren bir park haline gelmiş olacak. Bu vesile ile meydan parkının hemen 3’cü etabının da olduğunu belirtmek istiyorum. Üçüncü etabı doğuya doğru limana doğru bir balkon gibi bakın kısımdır. İkinci etap çalışmalarının tamamlanmasının ardından Meydan Parkı üçüncü etap çalışmalarını başlatacağız. Böylece Meydan Parkı büyük bir yaşam alanı haline gelmiş olacak.” İfadelerini kullandı.