MHP KÖYLERE ÇIKARTMA YAPTI

MHP Trabzon Milletvekili adayları Ortahisar’a bağlı merkez köylere çıkartma yaptı. 7 Haziran’dan önce Ak Parti’nin MHP ve CHP ile hükümet kurmak istemediğini açıkladığını belirten Milletvekili adayı Yavuz Aydın, “7 Haziran öncesi koalisyon kurulmayacağını AK Partili danışmanlar açıklamıştı. Ahmet Davutoğlu’na kalsa hükümeti kurmuştuk ama Cumhurbaşkanı koalisyon istemedi” dedi.

KOALİSYON BİZE TEKLİF ETMEDİLER!

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayları Ortahisara bağlı Kireçhane ve çevre köylere çıkartma yaptı. Yavuz Aydın, Hüseyin Örs ve Gülen Demir’in katıldığı programlar MHP Ortahisar teşkilatı ile birlikte gerçekleştirildi. Köy ziyaretlerinde vatandaşa özellikle 7 Haziran seçimlerindeki süreçte Ak Parti’nin koalisyon kurma konusunda samimiyetsizliği ve isteksizliği anlatıldı. Cumhurbaşkanı başdanışmanı Binali Yıldırım’ın 17 Ağustosta ‘tek başına iktidar olamazsak erken seçim kaçınılmazdır’ ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘biz koalisyon kurma kararını MKYK ile yapacağımız istişare ve Cumhurbaşkanımız ile yapacağımız görüşmeden sonra vereceğiz’ sözlerini hatırlatan Yavuz Aydın, “7 Haziran seçimleri yaşanmadan koalisyona kapısını kapattığını ilan eden AK Parti, seçim sonrasında da bu tavrını sürdürdü. CHP ile 32 gün boyunca 5 tur görüşmenin ardından yapılan genel başkanlar düzeyindeki görüşmeden de koalisyon hükümeti çıkartmadı. Ak Parti Geçerli bir koalisyonu kurmama gerekçesini de açıklamadı. MHP’den randevu talep ettiler. Milletin gözünde bizi geçimsiz isteksiz göstereceklerini sandılar. Biz kapımızı açtık. Dört ilkemiz belli, görüşelim dedik. Ama Ak Parti bize koalisyon değil, seçim hükümeti kurma teklifi ile geldi. CHP ya da MHP ile kesinlikle koalisyon kurulacaktı. Ama Ak Partiyi yöneten Ahmet Davutoğlu değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu için koalisyon kurulamamıştır. Muhalefet partilerine Ak Parti tarafından koalisyon hükümeti teklif bile edilmemiştir” dedi.

CUMHURBAŞKANI ENGEL OLDU!

Koalisyon hükümetinin kurulmamasının nedeninin Recep Tayyip Erdoğan’ın Ak Parti ve ülke üzerindeki vesayetinin etkili olduğunu belirten Aydın, “Koalisyon hükümeti kurulmamasının tek nedeni ülkenin başındaki vesayettir. Bu Vesayet kalkmadığı sürece ülkede ne huzur olur ne de koalisyon kurulur. Bizim dört ilkemizden biride budur. Biz Cumhurbaşkanı yasal sınırlarına çekilerek görevini yapsın derken ne kadar haklı olduğumuzu da görmüş olduk. 17 Aralık operasyonları Bakanların, 25 Aralık Operasyonları da Recep Tayyip Erdoğan ve onun avenesi hakkındaki yolsuzluk iddialarını ortaya çıkartan operasyonlardır. Recep Tayyip Erdoğan koalisyon hükümeti kurdurmayarak bu iddiaların üzerinin kapatılmasını istemiş ve ülkesini değil kendi avenesini düşünmüştür. Ak Parti’nin kırmızı çizgisi Recep Tayyip Erdoğan’dır MHP’nin ise ülke ve millettir. Trabzon halkı işini bilir ve gereğini 1 Kasım seçimlerinde mührü 3üç hilale basarak yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

FENERİ AK PARTİ KURTARDI!

Şike konusunda da Aziz Yıldırım’ın aklanması konusunda Ak Parti’yi sorumlu tutan Aydın, “Fenerbahçe kongre üyesi bir adamı gelip Trabzon’dan milletvekili gösterdiler. Şikede Fenerbahçe taraftarının oylarını almak için Fenerbahçe’yi akladılar. Ak Partili siyasilerin Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Fenerbahçe küme düşürülmüştü dediğini unutacağımızı mı sandılar? Şimdi soruyorum size, Fenerbahçe Kongre üyesi sayın Süleyman Soylu mu Trabzonspor’un haklarını savunur, yoksa yeni doğan çocuğuna bile bordo mavi zıbın giydirip, Trabzonspor sevdası ile büyüyen bizler mi Trabzonspor’un haklarını daha iyi savunuruz. Ak Parti Trabzon’da Trabzonlulara ve Trabzonspor sevdalılarına saygısızlık yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim