Olayın ardından aracın olduğu yere gelen MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Milletvekili Adayı Dr. Hüseyin Örs, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli, Ortahisar İlçe Başkanı Burhan Bekar, MHP Kurucusu ve Belediye Meclis Üyesi Ali Sağır, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Mihrap Altınışık ve çok sayıda partili duruma çok sert tepki gösterdi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ, MHP ADAYLARI VE PARTİLİLER GECE NÖBETİNDE

Ellerinde yazılı bir emir ve karar olmadan aracı bulunduğu yerden kaldırmaya gelen Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve polislere çok sert tepki gösteren TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, YSK’nın aldığı kararları hiçe sayan AKP’ye hiçbir yaptırım uygulanmadığını belirterek, muhalefetin yasal propaganda hakkının engellenmesi karşısında sonuna kadar direneceklerini, aracın yanında yağmur çamur demeden gece sabahlara kadar nöbet tutacaklarını söyledi. Koray Aydın, MHP’nin anayasal hakkı olan propaganda çalışmalarının yetkisiz bir kurum tarafından, keyfi bir şekilde engellenmek istendiğini belirterek, “bu girişimin hesabı, yargıda ve sandıkta sorulacaktır” dedi.

AKP’YE SERBEST OLAN HER ŞEY, MHP’YE YASAK; BU MU DEMOKRASİ, BU MU ADALET?

Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri öncesi MHP’nin aracının  aynı yerinde  AKP’nin üzerinde led ekran olan ve üstelik belediye ve meydan parkında bulunan mobese direğinden kaçak elektrik kullanan bir TIR bulundurduğunu hatırlatarak, çocukluğundan beri siyasetle uğraştığını, Türk siyasi hayatında bu kadar haksız, adaletsiz ve kuralsız bir dönem yaşanmadığını kaydetti. Koray Aydın “AKP’ye serbest olan her şey MHP ve diğer partilere yasak, bu mu demokrasi? Bu mu adalet?” diye sordu.

MHP VE ÜLKÜCÜ HAREKET, TÜRK MİLLETİYLE EL ELE ZORBALIĞA DİRENECEKTİR

Başbakan Davutoğlu’nun sözde centilmen bir edayla Ankara’da açıkladığı afişleme düzenine AKP teşkilatlarının hiçbir yerde riayet etmediğine bütün Türk milletinin şahit olduğunu anlatan TBMM Başkanvekili ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın şöyle devam etti: “Yasaları kim paspasa çevirmiş, hukuku kim ayaklar altına almış; Trabzon’u ve diğer illerdeki tabloyu gören herkes Allah için söylesin. Teşkilatlarımızın seçim kurullarına ve ilgili makamlara yaptığı hiçbir başvuru işleme alınmıyor. Kamunun bütün gücü, resmi araçları, gereçleri, valisi, kaymakamı, kolluk gücün tüm personeli ve bütün imkanları AKP’nin emrine ve propagandasına tahsis edilmiş.  Dağıtımı özelleştirilmiş olsa bile kamu hizmetine tahsisli olan Trabzon merkezdeki bütün elektrik direklerini, belediyeden ruhsat bekleyen bütün inşaatları, kamuya ait yolları, köprüleri YSK kararına aykırı bir şekilde afişleyen AKP, MHP’nin bir seyyar ekranına tahammül edemez hale gelmiştir. Ellerinde Seçim Kurulu veya mahkemenin bir kararı olmadan, tıpkı seyyar satıcıya müdahale eder gibi zorbalıkla MHP’nin propagandasını engellemek istiyorlar. Biz yine onlar gibi davranmayacağız. Demokrasiye, hukuka ve Trabzon halkına olan saygımız gereği, aracımızı Pazar ve Pazartesi günü AKP mitingi dolayısıyla bulunduğu yerden kaldıracağız, daha sonra yine meydan civarında standımızı açacağız, seyyar ekranımızı faaliyete geçireceğiz ve serbestçe propagandamızı yapmaya devam edeceğiz. AKP’li arkadaşlara da centilmenliği ve hoşgörüyü öğreteceğiz. Ancak haksızlık ve zorbalık karşısında da Trabzon halkıyla ve bütün milletimizle el ele vererek, hakkımızı ve hukukumuzu savunmaktan bir an bile vazgeçmeyeceğiz.”

AKP’NİN YENİ TÜRKİYE’Sİ; MUHALİFLERİN BERTARAF EDİLDİĞİ BİR TÜRKİYE’DİR

AKP iktidarının otoriterleşme eşiğini aşıp, diktatörlüğe doğru sürüklendiğini ifade eden Koray Aydın: “Muhalif partileri engelle ve karıştır, muhalif medyayı sustur, muhalif yazarları dövdür, muhalif insanlara trol tutup sövdür, muhalif işadamlarını batır, muhalif sanatçıları bitir, muhalif afişleri kaldır, sonra da ileri demokrasi ve Yeni Türkiye diye milleti kandır. AKP’nin ileri demokrasi ve Yeni Türkiye dediği kendileri gibi düşünmeyenlere hayat hakkı tanınmayacak rejimin adıdır. ‘Bitaraf olan, bertaraf olur’ diyerek meydanları inletenlerin kafasındaki çarpık demokrasi, olsa olsa seçilmiş diktatörlüktür. AKP’nin Yeni Türkiye’si; muhaliflerin bertaraf edildiği bir Türkiye’dir. Milletimiz göz göre göre gelen bu tehlikeyi görsün ve bu zorba anlayışı sandığa gömsün. MHP ve Ülkücü Hareket, meşru ve hukuki zeminlerden ayrılmadan her türlü imkan ve kabiliyetiyle AKP’nin inşa ettiği bu zorbalık düzenine direnmeye sonuna kadar devam edecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim