Trabzon'da mobilyacılık sektöründe güzel işler yapacaklarını kaydeden Bektaş, Bakan Süleyman Soylu'nun da katkıları ve proje ortakları İhracatçılar Birliği'nin destekleri ile Ekonomi Bakanlığı'ndan yaklaşık 10 milyon TL'lik bir hibe projesi onaylattıklarını açıkladı.

Bu kaynağı mobilya sektörünün ihracatının gelişmesinde kullanacaklarını kaydeden Bektaş, "Projeyle bölgemizdeki mobilya sektörünü çok daha fazla ihracat yapabilecek bir kapasiteye taşımaya çalışacağız. Kısaca biz bu kaynağı mobilya sektörünün ihracatının gelişmesinde kullanacağız" dedi.

İhracatın mobilyacılar ve şehir ekonomisi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Bektaş, "Ticaretimizi çeşitlendirmemiz gerekiyor. Yalnızca iç piyasa değil, yalnızca Araplar değil, farklı ticari arayışlara da girmeliyiz. Bu konuyla ilgili MOBİAD olarak bir önerimiz var. O da yurt dışında fuar formatında herkesin ürününü sergilediği ortak showroom açılması. Pazarlamacı ekibiyle sipariş alınmaya çalışılan bir sistem öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

DEVLETTEN DESTEK GELİYOR

Bektaş, her dernekte 100'e yakın üyelerinin olduğunu kaydederek, "4-5 dernek olarak bir araya gelerek yaklaşık 500 firmadan oluşan büyük bir güç oluşturabiliriz. Devletimizin yurt dışı showroom açılmasına yönelik, işi yürüten sivil toplum örgütü olmak üzere her işyeri için yıllık 130 bin dolar kira ve 150 bin dolar reklam desteği var. Ayrıca bu destek 25 ayrı showrooma kadar 4 yıl boyunca veriliyor. Şimdi birlik ve beraberliğin ne kadar büyük bir yapıya dönüşebileceğini gösteren bir örnek sunmak istiyorum. Yurt dışında açılacak showroom için bir araya getirdiğimiz 500 dernek üyesi bir şube için 50 TL'e verse 25 bin TL yapıyor. Devletimizin katkısı da 30 bin TL. toplamda 55 bin TL tutarında bir mağaza için kaynak oluşuyor. Bakın 50 TL nelere kadir. Peki bir üye aylık 500 TL verirse ne oluyor, devletimizin katkısıyla yurt dışı 10 showroom masrafını karşılayabiliyoruz. Ortaya global bir yapı çıkıyor" diye konuştu.