“Sevgi İzi” projesinin Trabzon ayağında koordinatörlüğünü üstlenen gazeteci İpek Cansel Şahin ve esnaf Lütfiye Erkıvanç İskender Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde konuyla ilgili açıklama yaptılar.

Gazeteci Şahin, proje ilgili olarak şunları kaydetti: “ATV ‘de yayınlanan Müge Anlı ile atlı sert programındaki “Sevgi İzi” projesi ülkemizde 71 ilde uygulanıyor. Geçen hafta yurt dışında Azerbaycan’da gerçekleştirilen projeyi devlet sahiplendi ve hastanenin bir odasına “sevgi izi’ adı verildi. Sosyal sorumluluk projesi olan “sevgi izi” etkinliği Trabzon ve ilçelerinde 12 Mart Cumartesi günü saat 10.30 da başlayacak. Bu uygulama isteyen herkese ücretsiz olarak uygulanacaktır.”

SEVGİ İZİN İLE HAYATA SIKI BAĞLAN

Şahin sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın zaman içinde kaybolmasını önlemek amacıyla bileklerine yapılan “sevgi izi” numaralarıyla hayata daha sıkı bağlanma ve kaybolma riskinin azaltılması kapsamında yapılan kalıcı dövmedir. Konuya ilgi duyanlar beni buldular.com adlı web sayfasından her türlü bilgiye ulaşabilecekler. Cumartesi günü bu uygulamayı yaptıramayanlar dövme sanatçılarının stüdyolarında bu uygulamayı yine ücretsiz yaptırabilirler.”