Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Trabzon İl Koordinasyon Kurulu, Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıya işaret ederek, bireysel olaylarda Trabzon halkının her zaman sağduyulu davranıp, olayların hedeflediği toplumsal infiale düşmediğini bildirdi.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Trabzon'un son yıllarda kendi dışında gelişen ve kendisine mal edilen bazı olumsuz bireysel olaylara maruz kaldığı belirtilerek, 2006'daki Rahip Santoro, 2007'deki Hrant Dink suikastleri ve son olarak Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı ile kentin tüm platformlarda linç edilmeye çalışıldığı savunuldu.

Trabzon halkının bu tür olaylarda sağduyulu davrandığı vurgulanan açıklamada, "Bu bireysel olaylarda Trabzon halkı her zaman sağduyulu davranmış ve olayların hedeflediği toplumsal infiale hiçbir zaman düşmemiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne yapılan saldırı da Rahip Santoro cinayeti ve Hrant Dink suikastindeki gibi şer odaklarınca kullanılan bireylerin davranışından öteye gitmeyecektir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "futbolda şike" davasına da değinilerek, şöyle denildi:

"Son olay, sebep olarak gösterilmek istenilen 3 Temmuz şike sürecinin bir basamağı olarak planlansa da Trabzon şehri bu plana hizmet etmeyecektir. Şu bilinmelidir ki 3 Temmuz'da başlayan şike süreci, Trabzon halkının haklı olduğuna inandığı ve uluslararası yargı sisteminin de onayladığı bir davanın takipçiliğini yapmaktan başka bir şey değildir."

"Şike" sürecinde Trabzonspor camiasının ulusal ve uluslararası yargıya saygı duyup hiçbir zaman şiddet içeren davranışlarda bulunmamasına rağmen şehrin, halkın ve Trabzonspor camiasının itibarsızlaştırılarak haklı davada haksız gösterilmeye çalışıldığına işaret edilen açıklamada, şike sürecinin hak ettiği gibi sonuçlandırılıp adaletin sağlanması istendi.