Trabzon’un Araklı ilçesinde emekli işçi Aydın Yılmaz, oy vermediği muhtarın sahte senetle kendisini icraya verdiğini iddia ederek, hem muhtarı hem hakim ve kaymakamı şikayet etti.

İddiaya göre; Yeşilköy mahalle muhtarı olduğu belirtilen Necati Özpençe,  mahallesinin seçmeni olan kişiye sahte senet düzenlemekten şikayet edildi. Sahtecilik ağır bir ithamdır. Dolayısıyla sahte senet düzenlemek 5237 sayılı kanunun 204 ve taksimlerinde tarif edilen resmi evrakta sahtecilik suçunu oluşturur.

Günebakış gazetesinden Bilal Çetin’in haberine göre,

Trabzon’un Araklı ilçesinde emekli işçi Aydın Yılmaz, 2014 Yerel Seçimlerinde Oy kullandığı Yeşilköy Mahallesinde muhtar seçilen Necati Özpençe’yi desteklemediği için sahte senetle kendisine icra konulduğunu iddia ederek ” Muhtar seçim sonrası beni tehdit etmişti. sonra sahte bir senet düzenleyip gelen tebligatı da kendileri sahte imza ile teslim aldılar. 2500 TL borç çıkardılar. Borca itiraz ettim. Şikayetçi olduğum muhtar ve azası 4 duruşmaya da katılmazken, mahkeme talebimi reddetti. Ben de hem İçişleri Bakanlığına, hem Adalet Bakanlığına hem de Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına şikayette bulundum. Şimdi de HSYK’ ya gidip hakimi şikayet edeceğim” dedi.

Şu anda Trabzon’un Değirmendere mahallesinde oturduğunu belirten dört çocuklu ve emekli olan Yılmaz, “2014 Yerel seçimlerinde seçilen Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Necati Özpençe’yi desteklemediği için 2500.00 TL sahte senet düzenlediler. İcraya verdiler. Bana gelmesi gereken tebligatı da kendini muhtar olarak gösteren YŞ sahte bir imza atarak teslim aldı. Tebligat bana hiç ulaşmadığı için borca yasal süresi içinde itiraz edemedim. Sonra hakkımda icra işlemi başlattılar. Bende mahkemeye başvurarak borç için iptal davası açtım. Senette yoktu, şahit de yoktu. Üstelik ismimi de yanlış yazmışlardı. Araklı İcra Mahkemesinde 4 duruşma yapıldı. Bu duruşmaların hiç birine ne muhtar Necati Özpenç’yi ne de azası YŞ katılmadı. Kaymakamlıkta muhtar için soruşturma izni vermedi. Mahkemede bütün deliller lehime olmasına rağmen davayı reddetti. Bunu anlamak mümkün değil” biçiminde konuştu.

Araklı Kaymakamına konuyu anlattığını da belirten Aydın Yılmaz, ” Kaymakam Adnan Tezcan beyin yanına gittim. Beni Sahte senetle icraya verdiklerini söyledim. Kaymakam Tezcan, bana “Mahkeme sonucunu getir muhtarı görevden alacağım” dedi. Daha sonra Vali Abdil Celil Öz’ün yanına gittim. Başımdan geçen olayı Vali Beye de anlattım ve Kaymakam Adnan Tezcan’ın görevden alınmasını söyledim.

Vali Bey, Kaymakama konunun incelenmesi ve gereğinin yapılmasını söyledi. Kaymakam, mahkeme kararına bakarak “suç unsuruna rastlanmadığını” söyledi. Oysa ki bu senedin tamamen sahte olduğu belgelerde belli.” diyerek konuştu.

İşçi emeklisi Aydın Yılmaz konuyla ilgili belgeleri bir dosya yaptığını ve ilgili mercilere şikayet ettiğini belirterek, ” Muhtarı, Azayı, Kaymakamı ve davaya bakan Hakimi İçişleri Bakanlığına, Adalet bakanlığına, Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına şikayet ettim. Ayrıca davaya bakan Hakimi şimdi HSYK’ya şikayet edeceğim. Bu işi sonuna kadar takip edeceğim. Göz göre göre hukuk eliyle haksızlığa uğratılıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim