MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Milli Mücadelenin İzini Sürmek temasıyla İzmir İlk Kurşun anıtından başlayarak bir dizi ziyaretler gerçekleştiren 40 kişilik Trabzon Cudibey Ortaokulu kafilesiyle TBMM'de bir araya geldi. Bir dönem Valilik yaptığı Trabzon'un gönlünde ayrı bir yeri olduğunun altını çizen Nuri Okutan, ziyaretlerini milli iradenin kalbi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde noktalamalarının anlamlı olduğunu ifade ederek, spordan, sanata, eğitimden, milli mücadeleye kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu, anılarını anlattı ve kafile aracılığıyla Trabzon'a selam gönderdi.
Trabzon'un iddialı bir kent olduğunun altını çizen Nuri Okutan,  "Trabzon iddialı, ben de iddialıyım, böyle olunca yapımız örtüştü ve kaynaştık. Trabzon'da ve birçok yerde zevk alarak idarecilik yaptım. Burada olan ve olmayan bütün Trabzonlulara teşekkürü bir borç telakki ediyorum." Şeklinde konuştu.
 
GENÇLİĞİMDEN BERİ AZ KAYNAKLA FIRTINALAR ESTİREN TRABZONSPOR TARAFTARIYIM
MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan Trabzonspor taraftarı olmasının gençlik yıllarına dayandığını belirterek şöyle devam etti. "Benim gençlik yıllarımda, bu arkadaşların yaşlarında Trabzonspor peş peşe şampiyon oluyordu. Ben de o zaman yatılı okuyordum. Yatılı okulda herkesin bir takımı var. Beşiktaşlı, Galatasaraylı, Fenerbahçeli filan ben de o zaman Trabzonsporluydum. Trabzonspor bir Anadolu çıkışı, az kaynakla fırtınalar estiren bir takım. Biz de Anadolucuyduk yani, Trabzonsporluyduk. Bizim de böyle bir ekibimiz vardı. Ben tek başıma değildim, bir ekiptik. Sonrada o ilde görev yapma imkanım oldu. Şampiyon yapar mıyız diye gelmiştim Trabzon'a ama nasip olmadı, gittiğim ilde Urfa'da biliyorsunuz kupayı Fenerbahçe'yi yenerek aldık."
 
TRABZON TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİYLE İLGİLİ GÜZEL DUYGULARIN YEŞERDİĞİ BİR ŞEHİR
Bir kültür, sanat ve medeniyet şehri olan Trabzon'un haksız bir algıyla karşı karşıya kaldığını belirten Nuri Okutan, tarihte şehzadeler şehri olan Trabzon'a vali olarak atandığı dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okutan şöyle konuştu: " Ben Trabzon'a Santaro cinayeti, Hrant Dink cinayeti, sonrasında gelmiştim. Trabzon o tarihlerde,  vurducu, kırdıcı, silahların konuştuğu bir yer gibi haksız bir algıya maruz kaldı. Ben de bu algıyı yenmeye çalıştım Trabzon'da. Trabzon gerçekten bir kültür ve medeniyet şehridir. Trabzon bir şehzadeler şehri olması münasebetiyle, devlete merkezlik etmiş, Türk milletinin geleceğiyle ilgili güzel duyguların yeşerdiği bir belde olarak yer almış bir şehir. Sanatta, edebiyatta, kültürde, estetikte hep öne çıkmış bir şehir. Türkiye'nin varlarından biridir Trabzon, övünebileceğimiz illerimizden biridir Trabzon."
 
TRABZON'DA HERKES MİLLİYETÇİ VE VATANSEVER
Trabzon'da hemen herkesin milliyetçi duygularla dopdolu olduğunun altını çizen MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, şöyle devam etti: " Bir hatıramı anlatayım. Trabzon'a vali olarak atandığımda gider gitmez tüm kayıtlı partilerle toplantı yaptım. Mecliste grubu olan, olmayan, kayıtlı tüm partiler. Toplantı yaptığım oturuş sırasına göre liste önümde. Herkes konuştu konuştu bir öğretmen var, önümdeki listeye göre bu lafları etmemesi lazım. Milliyetçi Hareket Partisi'nin başkanı gibi milli konuşuyor. Orada milli konularda hepsi birbirine benzer şeyler söyledi. Listeye bakmasaydım ayırt edemezdim. Hepsi birbirine benzer şeyler söyledi millet adına, devlet adına. Sizin bu gezinizle de bağlantılı bu."
 
TÜRK MİLLETİ TARİHTE OLDUĞU GİBİ YENİ BİR HAÇLI SALDIRISI İLE KARŞI KARŞIYA
Milli mücadelenin izini süren Trabzon Cudibey Ortaokulu kafilesine Milli Mücadele ile ilgili de açıklamalarda bulunan Nuri Okutan şunları söyledi: "Biz milli mücadeleyi niye yaptık. Bize yönelik milli mücadele yıllarında toplu bir Haçlı Zihniyetinin harekete geçtiğini görüyoruz. Bir takım ayrımcılıklarla bizden Yunanistan, Balkanlar, daha sonra başka yerler ayrıldı. Dört cephede birden aynı anda savaşmak durumunda kaldık. Sonunda milli mücadeleyi vererek bugünkü topraklarımıza kavuştuk. Bu vesileyle başta Atatürk olmak üzere emeği geçen tüm silah arkadaşlarına, şehitlerimize, gazilerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ama bugün de o günün bir benzeri yaşanıyor. Kamuoyunda bu pek fazla bilinmiyor. Bu gün de o milli mücadeledeki yılların bir benzerini yaşıyoruz.  Belki aynısı değil, aynı şiddette değil ama buna benzer bir dönemi yaşıyoruz. Yine o Haçlı Zihniyeti karşı tarafta değişik renklerle yer almış durumdadır."
Öğrencilere milli mücadele ruhuna yönelik açıklamalarda bulunan MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Trabzon'un milli hassasiyetleriyle her zaman önde ve öncü bir şehir olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: "Trabzonluya milli değerlerine, milletine, devletine, bayrağına sahip çıkmak yaraşır. Ayrıca sizin gibi duyarlı geziler yapmış gençler olarak bu bilinçle hareket etmenizi diliyoruz. Trabzon Lisesi 3 yıl mezun vermemiştir. Trabzon Lisesi Çanakkale'ye ve Milli Mücadeleye katılmış ve hepsi de şehit düşmüştür. Onlara da Allah'tan gani gani rahmet diliyoruz. İyi ki böyle duyarlı memleketlerimiz var, duyarlı insanlarımız var, sizler varsınız. Bu dönemi de böyle hassasiyet içinde değerlendirmenizi diliyorum. Çok fazla açamam ama siz bilin ki şimdi de böyle bir cepheyle karşı karşıyayız. Bunun içinde bizi biz yapan değerlerimize, bayrağımıza, vatanımıza bağlı olmalıyız."
Editör: TE Bilişim